Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ: Πλήρωνε Μ…….α

γ-π-μασσαβετασ-πλήρωνε-μ-α-716821

Ζητώ ειλικρινώς συγνώμη αν δυσκολεύεστε σήμερα να διαβάσετε τη στήλη μου. Αν έχει μουσκέψει η σελίδα και έχουν θολώσει τα γράμματα. Πράγμα που οφείλεται στο ότι, την ώρα που γράφω, δεν μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυα μου. Αλλα είναι τόσο έντονη η συγκίνηση μου, που δεν μπορώ να συγκρατηθώ, καθώς διαβάζω την είδηση:

Πρόστιμο 150 χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκε στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα γιατί όπως αναφέρει η απόφαση, μετά από έρευνά της σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας δεδομένων, βρέθηκε πως κατείχαν πλήθος φορολογικών δεδομένων φυσικών προσώπων, τα οποία παρέπεμπαν ευθέως στη Γ.Γ.Π.Σ. ως πηγή προέλευσης.

Υποθέτω ότι αυτή η Γενική Γραμματεία είναι μια κυρία με ψηλά τακούνια και παχύ πορτοφόλι, που θα πληρώσει από την τσέπη της αυτό το πρόστιμο. Το οποίο, όπως μας πληροφορεί η επίσημη ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, είναι το ανώτερο που προβλέπεται από το νόμο. Δηλαδή, το γράφω και ανατριχιάζω από συγκίνηση, η Αρχή εξήντλησε όλα τα περιθώρια αυστηρότητας που διέθετε.

Και ενώ τα έγραφα αυτά, βαθύτατα συγκινημένος, ένα παιδάκι, από δίπλα, που διάβαζε τι έγραφα (τι αδιάκριτα που είναι ενίοτε τα μικρά παιδιά) με ταρακούνησε με το σχόλιο του:

«Καλέ τι χαίρεσαι; Αφού εσύ θα το πληρώσεις αυτό το πρόστιμο…».

Για να περάσουν όλα τα φορολογικά στοιχεία μας, από την κρατική Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που μας φακελώνουν, κάποιοι, μέσα από τη Γραμματεία αυτή, της οποίας προΐσταται ο κ. Θεοχάρης, έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Με απλά λόγια, πούλησαν τα στοιχεία, όπως συνέβαινε πάντοτε, εξασφαλίζοντας το φακελάκι τους. Και αντί να γίνει έρευνα σε βάθος, να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να καταλογισθεί σε αυτούς οποιοδήποτε πρόστιμο, και να εκδιωχθούν ως «επίορκοι», «τιμωρείται» απροσόπως… η υπηρεσία.

Οπως προς ημερών τιμωρήθηκε από την αντίστοιχη ρυθμιστική αρχή και η ΔΕΗ, για δικές της παραβάσεις της νομοθεσίας.

Δηλαδή ανομούν αυτοί, πλήρωνε μ@λ@κ@ πολίτη. Διότι και το ένα πρόστιμο και το άλλο, εμείς θα το καλύψουμε με την αυξημένη φορολογία μας. Η έννοια της προσωπικής ευθύνης εκείνων που διοικούν, οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία ή επιχείρηση, είναι τελείως άγνωστη σε τούτο τον τόπο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου