Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ:Το διακωμωδείν Και σατιρίζειν Εστί φιλοσοφείν

γ-π-μασσαβεταστο-διακωμωδείν-και-σατι-718042

Αμέτρητα τα σχόλια στο διαδίκτυο για την απόφαση του Περισσού να πουλήσει σε ιδιώτη τις συχνότητες «TV 902» και «902 FM», απολύοντας ταυτοχρόνως όλους τους εργαζόμενους, ώστε ο… καπιταλίστας που αγοράζει τα… κομμουνιστικά ασημικά, να τα πάρει «χωρίς βάρη». Αυτή την Πρακτικη δηλαδή που οσάκις έχει αποτολμηθεί η εφαρμογή της για τη διάσωση κάποιας ιδιωτικής επιχείρησης, έχει γίνει στόχος του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, αλλά και παντός άλλου, ιδεολογικώς συγγενούς, έστω και αν αυτή η «συγγένεια» δεν αναγνωρίζεται από «καθαρούς κομμουνιστές» τύπου Δημήτρη Κουτσούμπα, Αλέκας Παπαρήγα, Λιάνας Κανέλλη, Δημήτρη Γόντικα και τίνων άλλων.

Ολοι αυτοί, κορυφαίοι μιας «κόκκινης χορωδίας» κομματικών ινστρουχτόρων, μαζί με όλο το επαγγελματικό και ημιεπαγγελματικό «στελεχικό απαράτ», προφανώς, την ώρα που γίνονται πιο κίτρινοι και από τον κινεζικό… σοσιαλκαπιταλισμό, θα συνεχίσουν να συνθηματολογούν ότι «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Και κάπου στα ψιλά γράμματα, κατά την πρακτικη του «μεγάλου ηγέτη» στη «Φάρμα των ζώων», του αξεπέραστου Τζορτζ Όργουελ, θα υποσημειώνεται ένα «αλλά». Αλλά αρκεί να μην έχουν εργοδότη το κόμμα. (Όχι μόνον το κόκκινο, αλλα και το πράσινο, όπως έδειξε η περιπέτεια των εργαζομένων και στο γυμναστήριο του Γιωργάκη, ή άλλως πως στα γραφεία του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ).

Διάβασα βεβαίως και απρέπειες έως και χυδαιότητες. Διάβασα και χαιρέκακα σχόλια ανοήτων που επιχαίρουν για την τύχη των «συντρόφων» που μένουν άνεργοι, χωρίς κανένας Τρίμης ή άλλος εργατοπατέρας να κηρύξει απεργία για τη «σφαγή» τους. Κυρίως όμως επιβεβαιώθηκε, για μια ακόμη φορα, με τα πνευματώδη σχόλια, τα λογοπαίγνια, ότι ετούτος ο λαός δε χρειάζεται άλλου είδους «ντόπες» και παραισθησιογόνα, για να αντέξει στα δύσκολα. Το μαγικό του φάρμακο, που τον κρατάει όρθιο, είναι η έμφυτη ροπή του προς την σάτιρα.

Δια του λόγου το αληθές, παραθέτω τρία από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα γραφής που συνέλεξα:

Το καλύτερο «κούρεμα» θέσεων εργασίας γίνεται με… σφυροδρέπανο…

«Νόμος είναι το δίκιο του κόμματος»..

Σαμαρά, διώξε τον Σταυρίδη και βάλε τον Κουτσούμπα για πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ. Μόνο έτσι θα δούμε προκοπή με τις ιδιωτικοποιήσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου