Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ:Κουρασμένα παλικάρια

γ-π-μασσαβετασκουρασμένα-παλικάρια-719066

Θύελλα έχει προκαλέσει μεταξύ των βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού, ιδίως δε της Νέας Δημοκρατίας, η εκτίμηση του εξωκοινοβουλευτικού υπουργού Οικονομικών ότι η Ελλάδα κινδυνεύει μόνο από τους βουλευτές της.

«Δε βλέπω κάποιον οικονομικό κίνδυνο. Είναι πολιτικός ο κίνδυνος και συνδέεται με την κόπωση των βουλευτών» είπε ο κ Στουρναρας μιλώντας σε δημοσιογράφο του πρακτορείου Reuters. «Οι βουλευτές απλώς αντικατοπτρίζουν το μέσο άνδρα ή γυναίκα στο δρόμο. Πρέπει να πιστέψουν ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ. Εάν το πιστέψουν, θα συνεχίσουν να ψηφίζουν τα λίγα απαραίτητα μέτρα που απομένουν. Εάν δεν, δεν πρόκειται. Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος».

Κατά τον κ. Στουρνάρα λοιπόν έχουμε να κάνουμε με μια κυβερνητική πλειοψηφία που αποτελείται από… κουρασμένα παλικαριά και κυρίες. Που «αντικατοπτρίζουν τον μέσο άνδρα ή γυναίκα στο δρόμο» και όχι το δικό του υψηλό φρόνημα. Ίσως έτσι εξηγείται και η τόσο συχνή καταφυγή της κυβέρνησης σε διαδικασίες που ευτελίζουν τον κοινοβουλευτισμό και κονταροχτυπιούνται με το Σύνταγμα της χώρας. Διαδικασίες με τις οποίες επιχειρείται η συστηματική παράκαμψη του κοινοβουλίου, μέσω προεδρικών διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων.

Αλλά για το «μέσο άνδρα ή γυναίκα», οι βουλευτές της πλειοψηφίας δεν είναι μόνο «κουρασμένα παλικαριά», όπως τους εμφανίζει ο κ. Στουρνάρας, αλλα και… είδος υπό εξαφάνιση. «Ψάχνω να βρω βουλευτή της Ν.Δ. της περιφέρειας μου, να διαμαρτυρηθώ, και δε βρίσκω», μου γράφουν πολλοί αναγνώστες. Μαθημένοι από παλιά να καταφεύγουν στο «βουλευτή τους». Όπως για παράδειγμα ο ογδοντάχρονος συνταξιούχος κ. Νίκος από τη Σπάρτη, που έκπληκτος είδε τη σύνταξή του από 620 ευρώ το μήνα να κατεβαίνει στα 368. Και την περιπέτεια του μου διεκτραγωδεί, με «μειλ», ο γιος του.

«Εγινε λάθος στην επεξεργασία των ηλεκτρονικών στοιχείων» του είπαν από τον ΟΑΕΕ Σπάρτης. Χωρίς να μπορούν να τον διαφωτίσουν για το πώς και -κυρίως- πότε θα διορθωθεί το λάθος. Οπότε, από κεκτημένη ταχύτητα, άρχισε να περιφέρεται στα γραφεία των τοπικών βουλευτών. Για να διαπιστώσει απλώς ότι οι βουλευτές «του» -μια ζωή Δεξιά ψήφιζε, όπως αναφέρεται στο μήνυμα- απλώς έχουν γίνει άφαντοι. Διότι εκτός από τα τεχνάσματα του κ. Στουρνάρα, τους έχει κουράσει και η γκρίνια «του μέσου άνδρα ή γυναίκας στο δρόμο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου