Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ: Πόσοι διαθέτουν Ραχοκοκαλιά;

γ-π-μασσαβετασ-πόσοι-διαθέτουν-ραχοκο-719354

Τη Σοφία Βούλτεψη και την εκτιμώ και τη συμπαθώ. Όχι μόνον επειδή είναι κόρη του παλιού μου συναδέλφου, του αείμνηστου Γιάννη Βούλτεψη, με τον οποίο συνεργαζόμασταν στην προδικτατορική «Αυγή». Αλλα πρωτίστως διότι έχω παρακολουθήσει την πορεία της και εκτιμώ την ευθύτητα με την οποία διατυπώνει τις απόψεις της.

Την άκουσα λοιπόν και χθες να μιλά σε ραδιοφωνική εκπομπή, με την ιδιότητα της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας και να δηλώνει με πείσμα ότι «αυτό δε θα περάσει». Και «αυτό» στο οποίο αναφερόταν ήταν το σχέδιο για σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, είτε από στεγαστικά, είτε από επιχειρηματικά ή και καταναλωτικά δάνεια.

Είμαι σίγουρος πως αν εξαρτιόταν από τη Σοφία, πραγματι θα είχε αντίκρισμα το «no pasaran» που απηύθυνε ραδιοφωνικώς, προς την ίδια την κυβέρνηση της, δίκην… γαλάζιας Ντολόρες Ιμπαρούρι. Όπως είμαι βέβαιος, όσο τη γνωρίζω, ότι θα επιμείνει ως το τέλος στη θέση της αυτή, με οποιοδήποτε κόστος. Αλλα δεν είμαι βέβαιος ότι πολλοί άνδρες συνάδελφοί της θα έχουν τη δική της πνευματική, ηθική ραχοκοκαλιά, ώστε να κρατήσουν την ίδια άκαμπτη στάση.

Πολύ φοβάμαι ότι η προσφιλής συνάδελφος αντιμετωπίζει με ρομαντική διάθεση μια διαδικασία που έχει ήδη δρομολογηθεί. Και για την οποία, λίγο – λίγο, άλλοτε με ευθείες δηλώσεις και άλλοτε με «διαρροές» πληροφοριών και «προσωπικών απόψεων», μας προετοιμάζουν οι υπουργοί και άλλα στελέχη αυτής της κυβέρνησης. Αρχής γενομένης από τον ομόλογό της, επίσης κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκη Βορίδη.

Τώρα ο πήχης τοποθετείται σε ένα συγκεκριμένο όριο. Θα εξακολουθήσουν, μας λένε, να προστατεύονται οι ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας εφόσον η αντικειμενική αξία της είναι μικρότερη των διακοσίων χιλιάδων ευρω. Αλλα, όταν ξεκινήσει η διαδικασία, ο πήχης θα κατεβαίνει κάθε τόσο, όσο πιέζουν τα ποικιλώνυμα, αλλοδαπά και ημεδαπά «κοράκια» που ήδη έχουν οργανωθεί και είναι έτοιμα να αγοράσουν σε τιμές ευκαιρίας τα «κόκκινα δάνεια» από τις τράπεζες. Ιδίως εκείνα των οποίων οι υπόχρεοι είναι και ιδιοκτήτες ακινήτων.

Αχ, βρε Σοφία. Δυστυχώς δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί συνάδελφοί σου που να «τιμούν τα παντελόνια τους» όσο εσύ τιμάς τα φουστάνια σου, χωρίς να θεωρείς ότι «χάθηκε ο κόσμος» αν σε διαγράψουν, ή αν μείνεις, ξανά, εκτός βουλευτικών εδράνων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου