Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ:Ανευθυνότητα ή δόλος;

γ-π-μασσαβετασανευθυνότητα-ή-δόλος-722156

Οταν ξέσπασε η κρίση της ΕΡΤ, με τους… ατσούμπαλους χειρισμούς κάποιων μαθητευόμενων μάγων της εξουσίας, έπεσε πολύ κλάμα για τις εκατοντάδες υπαλλήλων της που θα χάσουν τη δουλειά τους. Εκείνες τις μέρες διάβασα ένα άρθρο της κ. Ρέας Βιτάλη, στο «Ptotagon» με τίτλο: «Άκλαυτος πήγες ιδιώτη». Ένα άρθρο που με εξέφραζε απολύτως. Και από το οποίο σημειώνω μόνο δύο παραγράφους:

Ανέντιμο, σκληρό, φθηνό, μοχθηρό, σαδιστικό να το πεις την πρώτη μέρα. 2.700 άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους. Αλλά τη δεύτερη; Την τρίτη; Μήπως είναι ανέντιμο, ανήθικο, σκληρό, μικρόψυχο, απάνθρωπο να μην τους σκεφτείς, να μην αναφερθείς; Σχεδόν 1.500.000 άνθρωποι του ιδιωτικού τομέα στην ανεργία. Άκλαυτος πήγες ιδιώτη!

…..

Ανεργία καλπασμός. 27%. Μειώσεις μισθών στο ναδίρ. Μειώσεις αξιοπρέπειας πολύ παραπάνω. Έφτασες μέχρι και στο -δωρεάν-. Βέβαια! Ξέρετε πόσοι άνθρωποι μέρα τη μέρα εργάζονται -δωρεάν-; Να δεις που θα έρθει η ώρα που θα πανηγυρίζει όποιος εργάζεται με μισθό! Άκλαυτος πήγες ιδιώτη!

Τώρα η δημόσια τηλεόραση αρχίζει πάλι να εκπέμπει. Και οι απολυμένοι της πρώην ΕΡΤ θα είναι τελικώς λιγότερα από χίλια άτομα. Αλλά τώρα γίνεται νέα μεγάλη δραματοποίηση για κάποιους άλλους διορισμένους. Αυτούς με τους οποίους γέμισαν τους δήμους οι εκάστοτε δημοτικοί άρχοντες όλων των υπερχρεωμένων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των ποικιλώνυμων επιχειρήσεων τους.

Είναι λυπηρό που κάποιοι άνθρωποι από αυτούς θα χάσουν τη δουλειά τους. Αλλα ήταν εξίσου λυπηρό και ολέθριο φαινόμενο οι αθρόοι διορισμοί τους, όταν τα έσοδα των δήμων δεν επέτρεπαν τέτοιες πολυτέλειες. Και είναι ακόμη πιο λυπηρό το ότι η πολιτική ηγεσία, μη έχοντας το θάρρος να απαλλάξει το δημόσιο από το πράγματι πλεονάζον προσωπικό, (χιλιάδες ιδιαιτέρες γραμματείς διευθυντών, δακτυλογράφοι, οδηγοί, ακόμη και κηπουροί… χωρίς κήπους), ξεσπούν στην τεχνική εκπαίδευση.

Διώχνουν διδάσκοντες υδραυλικούς, ψυκτικούς, αργυροχρυσοχόους κ.λ.π. Ανθρώπους που αποδίδουν στην κοινωνία χρήσιμους επαγγελματίες. Και το αποτέλεσμα θα είναι απλώς να κάνουν χρυσές δουλειές κάποια ιδιωτικά ΙΕΚ. Οπότε το πράγμα γίνεται ακόμη και άξιο εισαγγελικής έρευνας, αν αληθεύει ότι το σχέδιο εκπονήθηκε, για λογαριασμό της κυβέρνησης, από γνωστό συγκρότημα ιδιωτικής εκπαίδευσης. Που έσπευσε να διαφημίσει τις ειδικότητες του, μόλις ανακοινώθηκε η διάλυση των αντιστοίχων δημοσίων.

Ανευθυνότητα ή δόλος των κυβερνώντων, που επαναπαύονται επειδή τα κόμματα και οι εργατοπατέρες θορυβούν επιλεκτικώς μόνο για τα «παιδιά» τους;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου