Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ:Μονομανίες Μισάνθρωπων Χαρτογιακάδων (2)

γ-π-μασσαβετασμονομανίες-μισάνθρωπω-723035

Τα χρυσοπληρωμένα «γκόλντεν μπόις» του Δ.Ν.Τ., της Ε.Ε. και της ΕΚΤ που στελεχώνουν την τρόικα κάνουν τους σχεδιασμούς τους βασιζόμενα σε εικονικές πραγματικότητες και συγκρίνοντας τελείως ανόμοιες μεταξύ τους πραγματικότητες. Όπως οι αναφορές του Πολ Τομσεν που συγκρίνει το επίπεδο των μισθωτών και ποτέ των συνταξιούχων, άλλοτε με εκείνο της Γερμανίας και άλλοτε της Βουλγαρίας ή και τις Κίνας, αναλόγως με το τι θέλει να επιβάλει.

Φυσικά, όλοι αυτοί, όπως και οι ημέτεροι διεκπεραιωτές των εντολών τους και τα παπαγαλάκια τους, κάνουν ότι δεν γνωρίζουν τα πραγματικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία από το 2009 έως σήμερα. Αγνοούν επιδεικτικά αυτό που καταγράφουν οι διάφορες έρευνες για την επιδείνωση της ζωής των Ελλήνων. Όπως για παράδειγμα η τελευταία έρευνα της Focus Bari που καταγράφει δραματική μείωση της κατανάλωσης, ακόμη και στα βασικότερα είδη πρώτης ανάγκης, όπως τα τρόφιμα, για το ένα τέταρτο του πληθυσμού και πάντως μειωμένη κατανάλωση, έστω και ελαφρύτερα, για τους οκτώ στους δέκα Έλληνες.

Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι από το 2009 για το σύνολο των ελληνικών νοικοκυριών το μηνιαίο εισόδημα έχει μειωθεί κατά μέσο όρο κατά 30%, ενώ για το ένα στα τρία νοικοκυριά η μείωση αυτή ξεπερνάει ακόμη και το 50%. Ενώ καμία στατιστική δεν καταγράφει το φαινόμενο των νεόπτωχων που αναζητούν την καθημερινή τροφή τους όχι μόνο στα «πεταμένα» των λαϊκών αγορών, αλλα ακόμη και στους κάδους απορριμμάτων.

Από που θα προέλθει η πολυαναμενόμενη ανάπτυξη, που προϋποθέτει αναθέρμανση της οικονομίας, όταν τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες έχουν μειώσει τις δαπάνες τους στην ένδυση και η υπόδηση (70,2%), τις αγορές για το σπίτι και τα έξοδα συντήρησής του (70,4%), την ψυχαγωγία (70,2%), τα καθημερινά μικροέξοδα (69,5%), τα ταξίδια και τις διακοπές (65,9%) και τα έξοδα μετακίνησης (61,6%);

Εχουν να παρουσιάσουν τέτοια φαινόμενα από την κοινωνία της Γερμανίας, με την οποία επιχειρεί να κάνει συγκρίσεις ο κ. Πολ Τόμσεν; Αλλα και εκεί που επιχειρεί τις συγκρίσεις με βάση το εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, επειδή και στις δυο χώρες υπάρχει το ίδιο νόμισμα, αποκρύπτει σκοπίμως την διαπιστωμένη πραγματικότητα ότι το ευρώ του Γερμανού και το ευρώ του Έλληνα μπορεί να έχουν την ίδια τυπική ισοτιμία αλλα όχι και την ίδια αγοραστική αξία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου