Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ:Ευκαιρία για… μαχαίρι

γ-π-μασσαβετασευκαιρία-για-μαχαίρι-723409

Παραιτήθηκε χθες, διαφωνώντας με τον τρόπο που διοικείται το περίφημο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το υπ’ αριθμόν δυο στέλεχος του, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Μάριος Κολλιόπουλος. Για να αποφασίσει ο άνθρωπος να στερηθεί τα κάτι παραπάνω από δεκαπέντε χιλιάρικα μηνιαίως, που του πρόσφερε αυτή, η θέση (185.000 ευρω ετησίως), Κύριος οίδε τι έχουν δει τα μάτια του.

Αντε να δούμε αν, με αφορμή αυτή την παραίτηση, φωτισθεί κανένας σε αυτή την κυβέρνηση να αλλάξει άρδην την δομή αυτού του οργανισμού, που συστήθηκε ουσιαστικώς για να εξυπηρετεί τους τραπεζίτες, εκείνους που έριξαν στα Βραχιά τις τράπεζες που διοικούσαν και τώρα πρέπει να τους πληρώνουμε εμείς, χωρίς οι ίδιοι να βάζουν το χεράκι τους στην τσέπη, ώσπου να «εξυγιανθούν» μέσω της ανακεφαλαιοποίησης οι τράπεζές τους, και τότε να ξαναγίνουν πάλι απολύτως δικές τους, ελέω των κορόιδων των φορολογουμένων.

Και βεβαίως ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αλλάξει σε αυτό το ΤΧΣ είναι οι προκλητικοί μισθοί, τους οποίους μοίρασε με πληθωρική γενναιοδωρία ο κατά τα άλλα τόσο «τσιγκούνης», όταν πρόκειται για δικαιώματα μεροκαματιάρηδων, μισθωτών και συνταξιούχων, υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας, που επέλεξε και τα «γκολντεν μπόις» που διοικούν αυτό το Ταμείο, με επικεφαλής ένα «χρυσό κορίτσι», πράγματι ευηδέστατο κατά την εμφάνιση.

Για την ιστορία θυμίζω τι τσεπώνει έκαστος εξ αυτών, όπως το είχα αποκαλύψει από την στήλη μου που δημοσιεύθηκε στις 14 Φεβρουαρίου, πριν δει το φως της δημοσιότητας στα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης. Έχουμε και λέμε:

«*** Για τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Εκτελεστικής Επιτροπής 215.000 ευρω ετησίως. Σχεδόν δεκαοκτώ χιλιάρικα μηνιαίως.

*** Για τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο 185.000 ετησίως, δηλαδή κάτι παραπάνω από δεκαπέντε χιλιάδες κάθε μήνα.

*** Για κάθε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής 165.000 τον χρόνο δηλαδή, μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει 13.750.

*** Για τον πρόεδρο του Γενικού Συμβουλίου, 100.000 ετησίως.

Λεφτά δεν υπάρχουν για τα ακριβά φάρμακα των συμπολιτών μας με καρκίνο ή άλλες βαρύτατες παθήσεις. Όσα υπάρχουν είναι σαν τα… μεταξωτά βρακιά. Για… επιδέξιους κώλους που διορίζονται για να μας… σώσουν».

Αντε λοιπόν, με αφορμή αυτή την μικρή αναταραχή, είναι χρυσή ευκαιρία να πέσει κάποιο μαχαίρι στους προκλητικούς μισθούς, παράλληλα με μια αναδιάρθρωση που θα εξασφαλίζει μεγαλύτερη διαφάνεια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου