Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ: Οταν ένα έθνος Αυτοευνουχίζεται

γ-π-μασσαβετασ-οταν-ένα-έθνος-αυτοευν-724390

Να δω πότε θα σηκώσουν κεφάλι από τα λογιστικά τους κατάστιχα οι εθνοσωτήρες μας, να δουν ότι, πέρα από τους οικονομικούς δείκτες, ένα έθνος, για την επιβίωση του, πρέπει να ενδιαφέρεται και για κάποιους άλλους δείκτες. Όπως εκείνος της γεννητικότητας και του μέσου όρου ηλικίας ενός λαού. Τους δείκτες δηλαδή που προδιαγράφουν την πορεία αυτού του έθνους. Την επιβίωση του ή όχι. Υπό την επιβαρυντική μάλιστα, για την Ελλάδα, περίπτωση της όλο και μεγαλύτερης αλλοίωσης του πληθυσμού από την συνεχιζόμενη λαθρομετανάστευση.

Η πατρίδα μας έχει καταστεί μια από τις πλέον γερασμένες κοινωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και τούτο διότι έχουν περιορισθεί δραματικως οι γεννήσεις. Το αποτέλεσμα είναι ότι τώρα ο μέσος όρος ηλικίας στη χώρα μας είναι πάνω από τα 42 έτη, όταν δίπλα μας, στην Τουρκία και την Αλβανία, ο μέσος όρος βρίσκεται κάτω από τα 20 έτη. Όπερ σημαίνει ότι, αν συνεχίσουμε αυτή την πορεία, κάποια στιγμή, στο βάθος του χρόνου, θα μας «καταπιούν» οι γείτονες μας.

Και ενώ αυτά είναι τα δεδομένα, εκείνοι που μας κυβερνούν, αντί να φροντίσουν να ενθαρρύνουν τους νέους Έλληνες να αποκτήσουν παιδιά, κάνουν το ακριβώς αντίθετο. Μηχανεύονται συνεχώς νέα μέτρα κατά της μητρότητας. Κατά της Ελληνίδας μάνας. Και ιδίως της εργαζόμενης. Κόβουν επιδόματα από τους πολύτεκνους. Πετσοκόβουν γενικώς το επίδομα τέκνου, το οποίο στις ευνομούμενες χώρες δίνεται αδιακρίτως, ως κίνητρο, σε πλούσιους και φτωχούς. Κάνουν ακόμη δυσκολότερη την στήριξη της εργαζόμενης μητέρας, θέτοντας αυστηρότερους όρους για το δικαίωμα προσφυγής στις υπηρεσίες των παιδικών σταθμών.

Ενα από τα προβλήματα μας είναι το γεγονός ότι η αναλογία εργαζόμενων – συνταξιούχων είναι τέτοια ώστε να επιβαρύνονται υπερμέτρως τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Και αυτό οφείλεται ακριβώς στο γεγονός ότι κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, βελτιώθηκε μεν το προσδόκιμο επιβίωσης, αλλα έπαυσε να ανανεώνεται η κοινωνία σε ικανοποιητικό βαθμό. Επειδή ακριβώς ζούμε μεν περισσότερο αλλα δεν γεννάμε. Μειώθηκαν, χρόνο με το χρόνο, οι γεννήσεις.

Σωστό είναι να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στους λογιστικούς δείκτες. Αλλα δε φτάνει αυτό για την επιβίωση ενός έθνους. Όταν ακολουθούμε μια πολιτική που… καταδιώκει τη μητρότητα, στο τέλος θα έχουμε τη μοίρα εκείνων που αυτοευνουχίζονται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου