Που βρισκόμαστε;

που-βρισκόμαστε-725058

Και τώρα που βρισκόμαστε; Εκεί ακριβώς που ξεκινήσαμε. Στο μόνο λόγο για τον οποίο, από την πρώτη ημέρα αυτής της ιλαροτραγωδίας περί την ΕΡΤ, έγραψα ότι «κλαίω». Το θυμίζω: «Για τους εκατοντάδες εργαζόμενους, όσους εργάζονταν με επαγγελματισμό, που θα χάσουν την δουλεία τους… Ιδίως όταν κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι με τη διαδικασία της «επαναπρόσληψης», θα προτιμηθούν αυτοί που πραγματι είναι αναγκαίοι, όσοι πραγματι ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους».

Εδώ ακριβώς βρισκόμαστε. Η ΕΡΤ, πάει. Μας τελείωσε. Όλοι όσοι καλώς εργάζονταν, ή όσοι κακώς είχαν φορτωθεί στο κοστολόγιο της, αργόμισθοι και γυαλιστεροί τενεκέδες, φαύλα ρουσφέτια των κομμάτων εξουσίας, ακόμη και στα τωρινά μαύρα χρόνια της κρίσης, είναι ήδη απολυμένοι. Και τώρα ο καβγάς είναι για το πάπλωμα. Πόσους δικούς του θα προστατέψει ο Σαμαράς, πόσους ο Βενιζέλος και πόσους ο Κουβέλης. Με τον τελευταίο να εμφανίζεται να διεκδικεί ως εθνικό στόχο να μην απολυθεί κανένας. Λες και όλα έβαιναν καλώς. Λες και δεν υπήρχε τίποτε σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Λόγια ανέξοδα. Χωρίς έρμα. Λες και είναι «προοδευτική πολιτική» να υπερασπίζεσαι εκείνους που πήγαιναν στην ΕΡΤ μόνο για να πληρωθούν.

Λόγια είναι όμως και πετούν. Στην πράξη έχουν ήδη αποδεχθεί το τέλος της ΕΡΤ. Και απλώς, αν και τάσσονται, όπως όλοι τασσόμεθα κατά του «μαύρου», κατά της απουσίας εκπομπής της δημόσιας τηλεόρασης, που την χρειάζονται πολλοί ακρίτες που δεν καλύπτονται από τα ιδιωτικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και τα εκατομμύρια των αποδήμων Ελλήνων, παλιών και νέων μεταναστών, ροκανίζουν τον χρόνο. Ενώ έπρεπε, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, να έχουμε ήδη ένα νοικοκυρεμένο, έστω προσωρινό σχήμα και πρόγραμμα.

Λόγια μαξιμαλιστικού βερμπαλισμού. Σαν αυτόν που κυριάρχησε και στην ΕΣΗΕΑ με την διοίκηση που οδήγησε σε μια ανόητη, αυτοκτονική, παρατεταμένη απεργία όλων των μέσων ενημέρωσης. Πρακτική που αποδοκιμάσθηκε από την πλειοψηφία των δημοσιογράφων, με την συγκεκριμένη πρόταξη, ελεγχόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον κ. Τρίμη, να χάνει, για πρώτη φορα τα τελευταία χρόνια την πρώτη θέση. Αλλα και την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας να βυθίζεται ακόμη περισσότερο, του δε ΠΑΣΟΚ μόλις να διασώζεται… Και την πρώτη θέση να παίρνει ένα ψηφοδέλτιο «χωρίς καπέλο».

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη αντισώματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου