Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ: Τα… φτωχαδάκια που μας προκαλούν

γ-π-μασσαβετασ-τα-φτωχαδάκια-που-μας-17531

«Σε παντρεύτηκα και πρόκοψα». Αυτή η πικρή φράση που μου είπε προ εβδομάδων η συμβία μου, όταν δυσκολευόμουν να συγκεντρώσω τα χρήματα για τον λογαριασμό της ΔΕΗ με το «χαράτσι», μου είχε κάτσει στην είσοδο της ψυχής μου.

Καταλαβαίνω την πικρία της καθώς είναι μακροχρονίως άνεργη, αφού ουδέποτε έστερξα σε υποδείξεις του τύπου «αφού έχεις τόσες γνωριμίες, γιατί δεν φροντίζεις κι εσύ να βολέψεις την γυναίκα σου σε κανένα κρατικό μέσο ενημέρωσης, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι;». Αλλά θυμώνω γιατί είναι απολύτως άδικη αφού παντρεύτηκε έναν από τους πλουσιότερους Έλληνες.

Ποιος είναι δηλαδή πλουσιότερος από μένα που η φορολογική μου δήλωση ξεπερνάει τις είκοσι χιλιάδες ευρώ ετησίως; Μήπως είναι ο φουκαράς ο Ανδρέας Βγενόπουλος; Μα αυτός δηλώνει μόνο 18.217 ευρώ. Και υποθέτω ότι εκείνα τα πούρα με τα οποία εμφανίζεται, θα του τα κάνουν δώρο οι υπάλληλοι της Ολυμπιακής, επειδή τον λυπούνται. Μήπως είναι πλουσιότερος ο «εθνικός προμηθευτής» μας, ο Σωκράτης Κόκκαλης; Μα και αυτού το ετήσιο εισόδημα είναι πολύ κοντά στο δικό μου. Μόλις 26.770 ευρώ. Στα ίδια χάλια βρίσκεται και ο Αλαφούζος. Κάτι λιγότερο από τον Κόκκαλη. 26.160 ευρώ.

Της έτριψα κατά πρόσωπο αυτά τα στοιχεία, για να τις δείξω σε ποιο «πάνθεον» ευκατάστατων κατατάσσομαι. Και εκείνη μου απάντησε: «Ωραία λοιπόν, στην επόμενη ζωή μου, αν υπάρχει, θα φροντίσω να παντρευτώ κανέναν τέτοιο… φουκαρά, που σίγουρα δεν ζορίζεται να πληρώσει τη δόση του στεγαστικού, τη ΔΕΗ με το χαράτσι, τις άλλες έκτακτες εισφορές, τα έξοδα του παιδιού που σπουδάζει στη Σπάρτη, και δεν καταφεύγει σε δανεικά για να μπορέσει να βάλει τα ακουστικά του. Γιατί βέβαια δεν είσαι πιο πλούσιος από αυτούς. Αυτοί απλώς είναι πιο ξύπνιοι από σένα, διότι ξέρουν να πληρώνουν λιγότερους φόρους».

Σπάω το κεφάλι μου. Πώς τα καταφέρνει, με ενάμισι χιλιάρικο τον μήνα ο «Μίστερ MIG” να κάνει τόσο μεγάλη περιουσία; Πώς τα καταφέρνουν όλοι αυτοί να τους περισσεύουν και τόσα εκατομμύρια για τα δίνουν είτε στον Ολυμπιακό είτε στον Παναθηναϊκό; Βρε μήπως απλώς εμείς είμαστε τα κορόιδα και αυτών η «εξυπνάδα» και η «καπατσοσύνη» έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της πρόκλησης; Και όχι βεβαίως μόνον αυτών αλλά και εκείνων που υποτίθεται ότι τους ελέγχουν;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου