Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ: Ψεύδεται ασυστόλως

γ-π-μασσαβετασ-ψεύδεται-ασυστόλως-52482
Μιλώντας στην εκπομπή της Έλλης Στάη, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ισχυρίσθηκε ότι πληροφορήθηκε για το ηλεκτρονικό αρχείο με τους Έλληνες καταθέτες στην HSBC της Ελβετίας «κάποια στιγμή το καλοκαίρι του 2010» μέσω του τότε επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Μπίκα, που τον είχε ενημερώσει σχετικώς ο Γάλλος ομόλογός του. Έτσι, ο κ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε τον εαυτό του ως τον άνθρωπο που τάχα πήρε πρωτοβουλία να έλθει ο κατάλογος αυτός στην Ελλάδα ζητώντας τον από την Κριστίν Λαγκάρντ. Ε, πιο χοντροκομμένο ψέμα από αυτό δεν μπορούσε να σκαρφιστεί.

Πρώτον διότι είχε γίνει παγκοσμίως γνωστή η ύπαρξη της «λίστας Φαλσιανί» από τον Ιανουάριο του 2010. Όταν δηλαδή η γερμανική κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία μαζί του, παρά τις αντιρρήσεις νομικών, για το αν έπρεπε μια κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει «προϊόντα υποκλοπής» και του κατέβαλε 2,5 εκατομμύρια ευρω για να αποκτήσει τα στοιχεία που αφορούσαν στους Γερμανούς καταθέτες. Από εκείνη τη στιγμή οι συγγενείς του είχαν ενημερωθεί από την τράπεζα ότι ενδέχεται τα ονόματά τους να δημοσιοποιηθούν.
Δεύτερον και σημαντικότερο. Διότι από τον Φεβρουάριο του 2010 ο ίδιος ο Φαλσιανί είχε απευθυνθεί στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και ζητούσε να πωλήσει ανάλογο αρχείο με τους Έλληνες καταθέτες. Το γεγονός αυτό το έχει επιβεβαιώσει δημοσίως ο τότε Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του «Μέγα». Επειδή οι πολιτικοί μας δεν διακρίνονται για την τήρηση αρχείων, ανασύρω από τον δικό μου αρχείο εκεινον τον διάλογο:
Δημήτρης Γεωργακόπουλος: Να σας πω κάτι; Ναι, μας έχει γίνει μια πρόταση, δεν έχει αποφασιστεί κάτι ακόμα.
Γιώργος Κακούσης: Τι πρόταση είναι αυτή μπορείτε να μας πείτε;
Δημήτρης Γεωργακόπουλος: Είναι σαν αυτή που έγινε στη Γερμανία.
Γιώργος Κακούσης: Δηλαδή;
Δημήτρης Γεωργακόπουλος: Όλες οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία σου δίνονται σε ένα CD και έχεις όνομα, επώνυμο, διεύθυνση. Που λένε και τι κατάθεση έχει ο καθένας.
Τρίτον: Αρχές Ιουνίου του ίδιου έτους αποκάλυψα, μετά από έρευνα που έκανα και ερώτημα που έθεσα στον κ. Γεωργακόπουλο, ότι, παρά τις οχλήσεις του Γενικού Γραμματέα, ο τότε «τσάρος» αρνήθηκε τρις να απαντήσει στην πρόταση για εξαγορά του CD. Πράγματα που ασφαλώς θα επιβεβαιώσει ο κ. Γεωργακόπουλος εφόσον, όπως μαθαίνω, θα κληθεί να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου