Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ: Οι άλλες λίστες πού αραχνιάζουν;

γ-π-μασσαβετασ-οι-άλλες-λίστες-πού-αρα-54148
Στην προσπάθειά του να χαράξει υπερασπιστική τακτική, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιβαρύνει, άθελα του, περισσότερο τη θέση του. Και όχι μόνον του ίδιου αλλά ολόκληρης της κυβέρνησης στην οποία μετείχε. Πάρτε για παράδειγμα τον εκπληκτικό ισχυρισμό του ότι δεν φρόντισε να πρωτοκολληθεί κανονικώς η «λίστα Λαγκαρντ», επειδή την ίδια πρακτική, δηλαδή της διαχείρισης στη… ζούλα, είχε ακολουθήσει και στις περιπτώσεις με τα ηλεκτρονικά αρχεία για τους καταθέτες στο Λιχτενστάιν και τις μαζικές αγορές ακίνητων από Έλληνες στο Λονδίνο.
Ας αφήσουμε κατά μέρος το κωμικό του πράγματος, όταν ακόμη και η τελευταία ανώνυμη καταγγελία που γίνεται στο ΣΔΟΕ, ενδεχομένως από κακόβουλο που θέλει απλώς να κάνει ζημία στον ανταγωνιστή του, παίρνει οπωσδήποτε αριθμό πρωτοκόλλου. Και ας σταθούμε στην ουσία του πράγματος. Το οποίο μετατρέπει το έγκλημα του κ. Παπακωνσταντίνου σε διαρκές. Διότι καθ’ έξη και κατ’ επάγγελμα επιδόθηκε τρις στο… καταχώνιασμα ηλεκτρονικών αρχείων που θα μπορούσαν να αποδώσουν σημαντικά έσοδα στον δημόσιο κορβανά, έσοδα δισεκατομμυρίων.
Η «λίστα Λιχτενστάιν» που άλλως λέγεται και «λίστα Κίμπερ» από το όνομα εκείνου που την πούλησε στη γερμανική κυβέρνηση, περιείχε τα ονόματα Ελλήνων καταθέτων σε τράπεζα του κρατιδίου αυτού, αλλά και στο δουκάτο του Λουξεμβούργου, που ήταν περισσότεροι από όσους περιέχει η «λίστα Φαλσιανί» που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντινου από την Κριστίν Λαγκάρντ. Και φυσικά η γερμανική κυβέρνηση φρόντισε να την αξιοποιήσει αμέσως, εισπράττοντας αρκετό χρήμα από την ύστερη φορολόγηση των μεγαλοφοροφυγάδων της.
Αν πρέπει μια φορά να δώσει εξηγήσεις για το ελβετικής προελεύσεως καταχώνιασμα αλλά και παραποίηση δημοσίου εγγράφου, ο άνθρωπος που τον έδιωξε ο μακαρίτης Μιλτιάδης Έβερτ από την Νέα Δημοκρατία, αλλά τον μάζεψε και τον έκανε… τσάρο ο Γιώργος Παπανδρέου, άλλο τόσο πρέπει να δώσει εξηγήσεις και για το πώς «αξιοποίησε» τους άλλους δυο ηλεκτρονικούς καταλόγους.
Έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι, οψέποτε δημοσιοποιηθούν αυτοί οι δυο κατάλογοι, θα ανακαλύψουμε και εκεί… αξιοσέβαστα ονόματα, τα οποία θα συνιστούν «κίνητρο» για τη διάπραξη του αδικήματος της συγκάλυψης ενεχόμενων στα αδικήματα της φοροδιαφυγής αλλά και της διακίνησης μαύρου χρήματος και της απιστίας;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου