Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ:Η βρόμα είναι… «επανάσταση»

γ-π-μασσαβεταση-βρόμα-είναι-επανάσ-83121
Ζούμε στον τόπο του άφατου παραλογισμού. Το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, το “Αριστοτέλειο”, πνίγεται στη βρόμα. Και εξελίσσεται σε υγειονομική βόμβα. Διότι ο πολύφερνος πρύτανης των ακριβών δώρων και των ακόμη ακριβότερων αποπάτων, είχε αναθέσει την εργολαβία καθαρισμού σε “κύριο” που κανονικώς δεν επιτρεπόταν να περάσει ούτε από έξω από τους χώρους του πανεπιστημίου. Άτομο με πλούσιο ποινικό μητρώο. Το οποίο πήρε τα χρήματα, δεν διεκπεραίωσε τη δουλειά, αλλά άφησε και το προσωπικό του απλήρωτο.
Το δε προσωπικό, οι γνωστοί ως “εργολαβικοί υπάλληλοι”, αντί να κάνουν κατάληψη στην εταιρία του εργοδότη τους, διεκδικώντας, με το δίκιο τους, τα δεδουλευμένα τους, η ακόμη και στο σπίτι του, καθοδηγούμενοι από το ΠΑΜΕ του ΚΚΕ, κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και εξωκοινοβουλευτικούς ακροαριστερούς, κάνουν κατάληψη στο πανεπιστήμιο. Διεκδικώντας πια όχι μόνο τα δεδουλευμένα τους, αλλά και να πάψουν να είναι “εργολαβικοί υπάλληλοι”. Αξιώνοντας δηλαδή να διορισθούν ως υπάλληλοι του πανεπιστημίου.
Και δεν φτάνει που δεν μαζεύουν τους τόνους των σκουπιδιών, αλλά συνεπικουρούμενοι από όλους αυτούς τους “επαναστάτες” του βερμπαλισμού και του μπάχαλου, επιτίθενται, με πρακτικές καθημερινής τρομοκρατίας και σε εκείνους τους καθηγητές, φοιτητές και μέλη του προσωπικού του πανεπιστημίου, που συγκρότησαν εθελοντικές ομάδες για να μαζέψουν λίγα από τα σκουπίδια. Έστω το ένα δέκατο, από όσα έχουν συσσωρευθεί.
Ομολογώ ότι δεν θυμάμαι που ο Μαρξ ή ο Ένγκελς ευλογούν στα θεωρητικά τους πονήματα την βρόμα και την δυσοσμία, την παραγωγή μολύνσεων, ως… επαναστατικό εργαλείο. Αλλά, φευ, τι χρείαν έχομεν των κλασικών του μαρξισμού; Εδώ έχουμε υπερπαραγωγή δικών μας θεωρητικών. Έχουμε τους κλασικούς του μπαχαλισμού. Που ανάγουν σε ιδεολογία την βρόμα, την ρύπανση των πάντων. Και σε επαναστατική στολή την απλυσιά.
Και τώρα που η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, οπότε ο πολύφερνος και τάχα “αριστερούλης” πρύτανης αναγκάσθηκε να ζητήσει την συνδρομή της δικαιοσύνης, οπότε διατάχθηκε η απομάκρυνση των καταληψιών από το πανεπιστήμιο και συνελήφθησαν κάποια γκεσέμια τους, όλοι αυτοί οι μπαχαλάκηδες οργανώνουν εκδηλώσεις υπέρ της… απρόσκοπτης κατάληψης και του ωκεανού των σκουπιδιών. Και ύστερα απορούμε, πώς έφτασαν οι νεοφασίστες να καταγράφονται, στις δημοσκοπήσεις, ως τρίτο κόμμα, με σχεδόν 13%. Και το ΚΚΕ να έχει ξεπέσει στη… Γ΄ Εθνική.
Μωραίνει Κύριος…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου