Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ: Χαίρε θράσος αμέτρητον

γ-π-μασσαβετασ-χαίρε-θράσος-αμέτρητον-105317

Οταν από το περιοδικό του Κώστα Βαξεβάνη δημοσιεύθηκαν τα ονόματα που περιέχονται στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ, ή έστω σε μια εκδοχή αυτής της λίστας, δυο πολιτικοί, ένας γαλάζιος και ένας πράσινος, αλλά αμφότεροι έχοντες τεθεί εκτός των κομμάτων τους και εκτός ενεργού πολιτικής, έσπευσαν να κάνουν κατηγορηματικές διαψεύσεις Τόσο απόλυτοι και κατηγορηματικοί ήταν στις διαψεύσεις τους, ο Γιώργος Βουλγαράκης -που χρησιμοποίησε και σκληρούς χαρακτηρισμούς- και ο Γιάννος Παπαντωνίου, ώστε οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος άνθρωπος, δεν είχε άλλη επιλογή, παρά να τους πιστέψει.

Τώρα όμως τους ενοχοποιεί, με έγγραφο του προς την Βουλή, ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Πεπόνης. Έχοντας πια στα χέρια του, όχι μόνο τον δημοσιευμένο κατάλογο, που περιείχε μόνον ονοματεπώνυμα, άνευ άλλων στοιχείων, οπότε θα μπορούσε κανείς να ισχυρισθεί ότι πρόκειται για συνωνυμίες, αλλά το περίφημο “στικάκι” που του παρέδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπου βεβαίως υπάρχουν περισσότερα στοιχεία από το ονοματεπώνυμο.

Είναι πράγματι απύθμενο το θράσος κάποιων πολιτικών. Δεν ορρωδούν προ ουδενός. Χωρίς ίχνος ντροπής απέναντι σε εκείνους τους γαλάζιους ή πράσινους ψηφοφόρους που τους σήκωσαν στις πλάτες τους και τους ανέβασαν σε θώκους εξουσίας, θώκους από τους οποίους μπόρεσαν να φουσκώσουν τους θύλακες τους, δημιουργώντας τεράστιες περιουσίες.

Όπως από την άλλη πλευρά είναι απύθμενο το θράσος εκείνων που ενώ εμφανίζονται να κόπτονται υπέρ της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, δεν διστάζουν, προκειμένου να έχουν ένα αντιπολιτευτικό όχλο πίεσης στη διάθεση τους, να “υιοθετούν” εκείνους που με νύχια και με δόντια υπερασπίζονται τα προκλητικά προνόμια τους, όπως συνέβη την Τετάρτη, κατά την κρισιμότερη συνεδρίαση του ελληνικού κοινοβουλίου, με τους υπαλλήλους της Βουλής.

Ομολογώ πως τέτοια επίδειξη φαύλου λαϊκισμού, σε εφαρμογή του δόγματος “και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ”, δεν περίμενα από τον, αυτοπροβαλλόμενο ως “καθαρόαιμο αριστερό”, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Παραείναι προκλητική, αυτή η επίδειξη περιφρόνησης, προς την νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη, από πολιτευόμενους διαφόρων αποχρώσεων. Και απλώς πιστοποιεί ότι οι ίδιοι δεν είναι πολιτικοί. Αλλά απλώς πολιτικάντηδες. Ανάξιοι των πολιτών που τους ψήφισαν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου