Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ: Ούτε ένα τοις χιλίοις

γ-π-μασσαβετασ-ούτε-ένα-τοις-χιλίοις-145094
Ναι, γι’ αυτό φταίει η τρόικα. Για την εξοργιστική δηλαδή όσο και παράλογη και ανήθικη επίμονη των τροϊκανών, να μην πληρώσουν οι τράπεζες τα 555 εκατομμύρια από τους τόκους για το ποσόν της ειδικής ενίσχυσης, έναντι προνομιούχων μετοχών, που πήραν από την κυβέρνηση Καραμανλή. Με το πρώτο πακέτο στήριξης επί υπουργίας Αλογοσκούφη. Με την πρόκληση να γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν τολμούν να προτείνουν το ποσόν αυτό, που έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό, να καλυφθεί με έκτακτη εισφορά επί… των μισθών και των συντάξεων των τραπεζικών υπαλλήλων.
Ναι, φταίει και για πολλά άλλα η τρόικα, με τις ηλίθιες ιδεοληπτικές αγκυλώσεις των στελεχών της. Εκ των οποίων ο κ. Τόμσεν ομολόγησε, σε κλειστή συνάντηση με ξένους δημοσιογράφους, στο «Χίλτον», ότι έχει πέσει έξω σε πάρα πολλές από τις εκτιμήσεις του.
Αλλά φταίει μόνο η τρόικα για τις συνεχείς μειώσεις των συντάξεων και του βασικού μισθού;
Σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των μεγάλων οφειλετών προς τα δημόσια ταμεία έχουν ξεπεράσει τα 23.000.000.000 (είκοσι τρία δισεκατομμύρια). Και τι κατάφεραν ως τώρα να εισπράξουν από όλα αυτά; Μόλις δέκα εννέα εκατομμύρια (δέκα εννέα εκατομμύρια). Μωρέ μπράβο αποτελεσματικότητα!!! Ούτε το ένα τοις εκατό δεν μπόρεσαν να εισπράξουν όλοι οι «φοβεροί μηχανισμοί» του ελληνικού κράτους. Ακόμη χειρότερα: Ούτε ένα τοις χιλίοις. Αν θέλετε και ακρίβεια, είναι μόλις 0,082%.
Κοιμηθείτε ήσυχοι πάντως. Διότι το ελληνικό κράτος και η πολιτική μας ηγεσία εργάζονται πυρετωδώς. Έκαναν το καθήκον τους. Ως συνήθως. Δηλαδή δημιούργησαν έναν ακόμη φορέα. Με την επωνυμία «Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης». Που έχει ήδη ενισχυθεί με 38 στελέχη. Και αναμένεται περαιτέρω ενίσχυσή της. Από φορείς; Άλλο τίποτα. Από εισπράξεις; Νούλα. Τζίφος.
Και επειδή δεν τους είναι εύκολο να εισπράξουν από όλους αυτούς που οφείλουν τα 23 δισεκατομμύρια, αλλά έχουν όλα τα οικονομικά, πολιτικά και νομικίστικα όπλα στη διάθεσή τους, πλήρωνε πολύτεκνε, συνταξιούχε, χαμηλόμισθε. Στην Ελλάδα, είτε των «φιλελευθέρων», είτε των «σοσιαλιστών», είτε του… κοκτέιλ των τριών, με κόκκινο κερασάκι, δεν φταίει, δυστυχώς, μόνο η τρόικα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου