Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ;Αγριο δούλεμα

γ-π-μασσαβετασαγριο-δούλεμα-166857
Μας δουλεύουν αγρίως. Αυτό δεν είναι «ψιλό γαζί». Είναι χονδρό. Πιο χονδρό δεν γίνεται. Τους παρακολουθώ καθώς σκιαμαχούν για την λίστα με τα 1.991 ονόματα της Λαγκάρντ, καθώς απορούν και εξίστανται και αγανακτούν για το πώς «χάθηκε» και πώς δεν αξιοποιήθηκε. Και μου έρχεται να πάρω πέτρες και να αρχίσω να πετροβολώ.
Καλά. Για τους 1.991 υπάρχει θέμα… νομιμότητας των στοιχείων. Και είμαι πρόθυμος να το σεβαστώ, αφού σε τούτο τον τόπο όλα γίνονται μόνο όταν είναι σύννομα. Εθνικό μας γνώρισμα ο σεβασμός του νόμου. Ιδίως από τους πολιτικούς και από τους «λειτουργούς» της εξουσίας. Ας πάει λοιπόν στον καιάδα, λόγω νομικής… αναπηρίας ο κατάλογος της Λαγκαρντ.
Αλλά εδώ έχουμε έναν κατάλογο με 54.000 ονόματα ανθρώπων που έστειλαν συνολικώς πάνω από είκοσι έξι δισεκατομμύρια σε τράπεζες του εξωτερικού, μέσω τραπεζικών εμβασμάτων, κατά την διετία της μεγάλης σφαγής του ελληνικού λαού από την τρόικα, για να τα σιγουρέψουν από ενδεχόμενη πτώχευση και δέσμευση καταθέσεων.
Πρόκειται για έναν κατάλογο που έχει καταρτισθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος. Δηλαδή όσο πιο επίσημο γίνεται. Και όσο πιο νόμιμο μπορεί να γίνει. Δεν μας λέτε λοιπόν, τόσους μήνες που τον… ψειρίζετε τι βγάλατε από αυτόν; Πόσο χρήμα καταφέρατε να εισπράξετε από τους κραυγαλέους φοροφυγάδες που με εισοδήματα ακόμη και κάτω από τα εκατό ευρώ, εμφανίζονται να έχουν στείλει στο εξωτερικό από τριακόσιες χιλιάδες έως αρκετά εκατομμύρια έκαστος;
Με το συμπάθιο, αλλά εκείνο που σας μάρανε δεν είναι η νομιμότητα του ενός ή του άλλου καταλόγου. Αλλά η ανικανότητα και η απροθυμία να κάνετε τη δουλειά σας. Όλοι μαζί. Από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ως τα στελέχη των διάφορων «διωκτικών αρχών». Που είναι, συνήθως, με το ένα μάτι στραμμένο προς μια μελλοντική πολιτική καριέρα.
Εκεί που ξέρουν, και κυρίως θέλουν, να κάνουν καλά τη δουλειά τους, ούτε φοβήθηκαν μήπως τους κάνει «ντα» η Ελβετία, ούτε τους… μύρισε «ο τρόπος απόκτησης των στοιχείων». Άρχισαν να τους καλούν έναν προς έναν και να τους θέτουν το απλό ερώτημα: Πόσα θα δώσεις στην Εφορία, και πότε θα επαναπατρίσεις τις καταθέσεις σου, για να μην πας φυλακή;
Έτσι μαζεύονται τα δισεκατομμύρια -που μας λείπουν. Όχι με θεατρινισμούς της κακιάς ώρας.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου