Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ: Αν ειχαν λίγο χιούμορ

γ-π-μασσαβετασ-αν-ειχαν-λίγο-χιούμορ-168248
Με τον λεβέντη που πήρε και αυτός, επιτέλους, την άγουσα προς τον Κορυδαλλό, τον Γιάννη Σμπώκο, είχα ασχοληθεί κατά την περίοδο της επανόδου του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία, την τριετία 1993-1996, όταν τον ειχαν κάνει Γενικό Γραμματέα Δασών και Προστασίας Φυσικών Πόρων. Δηλαδή ειχαν βάλει τον δασοφάγο να φυλάει τα δάση. Διότι ο ερίφης αυτός, προκείμενου να επεκτείνει την βίλα του στον Κοκκιναρά, έκανε το απλούστερο των πραγμάτων, για τα ελληνικά δεδομένα: Πετσόκοψε μερικά δέντρα που τον εμπόδιζαν.
Και δεν ήταν μόνον αυτό. Αλλά και κάτι περίεργοι αποχαρακτηρισμοί δασικών εκτάσεων στα Χανιά, από όπου κατάγεται. Μην περιμένετε βεβαίως ότι ο τότε ηγέτης των «εκσυγχρονιστών» θα αντιδρούσε στέλνοντας τον σπίτι του, που το είχε κάνει ένα μικρό ανάκτορο. Αντιθέτως. Τον αναγόρευσαν και σε… κριτή της συμπεριφοράς των άλλων. Ορίζοντας τον ως μέλος της επιτροπής «Καταστατικού και Δεοντολογίας» όπως μεταβαπτίσανε το «πειθαρχικό» του ΠΑΣΟΚ. Θα μου πείτε «ψιλά γράμματα». Ένα αθώο πταίσμα, μπροστά σε όσα ακολούθησαν. Μπορεί. Αλλά και ένα πταίσμα που έδειχνε το αδίστακτο του ανδρός. Ότι δεν ορρωδούσε προ ουδενός προκείμενου να αυγατίσει την προσωπική του περιουσία.
Προσόν που ασφαλώς εκτιμήθηκε από τον κ. Τσοχατζόπουλο, ώστε να τον κάνει αργότερα το δεξί του χέρι, να του αναθέσει τον ρόλο του διαχειριστή και ταμία στις «καλές δουλειές» με τις προμήθειες για τα οπλικά συστήματα, το κόστος των οποίων πληρώνουμε σήμερα -όπως και το μεγάλο πάρτι με τα ολυμπιακά έργα, στα οποία επίσης έβαλε το χεράκι του- όσοι δυσκολευόμαστε να επιβιώσουμε. Αλλά για να μην αδικούμε τον Άκη, ο ίδιος ο λαός των Χανίων επιβράβευσε τον κ. Σμπώκο με την ψήφο του, το 2000, εκλέγοντας τον βουλευτή. Μόνο που έχασε την έδρα του, μετά από ένσταση συνυποψηφίου του.
Δυστυχώς δεν περιμένω από την εξουσία να έχει κέφια και φιλοπαίγμονα διάθεση. Αλλιώς, με δεδομένη την στενότητα χώρου που επικρατεί στις φύλακες, και ειδικώς στον Κορυδαλλό, θα περίμενα να τον κλείσουν στο ίδιο κελί με τον Άκη. Μέσα στην τόση μαυρίλα της ζωής μας, θα σπάγαμε και λίγη πλάκα. Δεν το δικαιούμαστε με τόσα που πληρώσαμε, πληρώνουμε και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε εξαιτίας αυτών των δυο και των ομοίων τους;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου