Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ: Πούν’ το, πούν ’το το… Cd

Τελευταία ενημέρωση: 2012-10-02, 12:25:06
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ: Πούν’ το, πούν ’το το… Cd
Για άλλη μια φορά γελάει διεθνώς το παρδαλό κατσίκι με τη… σοβαρότητα του ελληνικού κράτους και του πολιτικού μας συστήματος. Τώρα, φθινόπωρο του 2012, ο νυν υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ανακρινόμενος από την βρετανική εφημερίδα «Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς» θέτει σε «πρώτη προτεραιότητα» να βρεθεί το cd με τα ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών σε ελβετική τράπεζα, το οποίο είχε δώσει το 2010 η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ, στον τότε ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου.   

Προφανώς οι Βρετανοί δημοσιογράφοι αγνοούν ένα παλιό ελληνικό παιγνίδι, ιδιαιτέρως δημοφιλές στα παιδιά, τότε που δεν ήταν μοναχικώς κολλημένα πάνω σε κάποιο ηλεκτρονικό «γκέιμ», αλλά έπαιζαν ομαδικά παιγνίδια. Το δαχτυλίδι. Που συνοδευόταν από την τραγουδιστή εκφώνηση «πούν’ το, πούν’ το, το δακτυλίδι, ψάξε, ψάξε, δεν θα το βρεις». Διό και δεν μπορούν να κατανοήσουν πώς, ενώ ο κ. Παπακωνσταντίνου τους διαβεβαιώνει ότι «το παρέδωσε» στο ΣΔΟΕ, ο κ. Στουρνάρας ψάχνει αλλά δεν το βρίσκει. Όπως δεν το βρίσκει και το ΣΔΟΕ. 

Αυτόν τον τύπο, τον κηπουρό του Γιώργου, πρέπει κάποιος εισαγγελέας να τον τσιμπήσει. Ποιος του έδωσε το δικαίωμα, αντί να διατάξει πλήρη έρευνα, να κάνει… επιλογή μερικών ονομάτων, όπως ισχυρίζεται; Με ποια κριτήρια έκανε την επιλογή; Ποιους πολιτικούς και ποιους επιχειρηματίες θέλησε να συγκαλύψει; Είναι ερωτήματα στα οποία επιμένω μονομανώς εδώ και δυο χρόνια, όταν αποκάλυψα την υπόθεση με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στις «Αποκαλύψεις» του Κοτρώτσου και με συνεχή σημειώματα μου από αυτή τη στήλη, όταν οι άλλοι είχαν μεσάνυχτα από το θέμα. 

Αλλά η ευθύνη του δεν σταματά μόνο στο cd της Λαγκαρντ, ένα από τα cd του Φαλσιανί, που περιείχε 1991 ελληνικά ονόματα. Όπως έχω αποκαλύψει από τον Αύγουστο του 2010, από αυτή εδώ τη στήλη, ο Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε να αγοράσει, τον Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου, από τον ίδιο τον Φαλσιανί, πρώην στέλεχος ελβετικής τράπεζας, ένα άλλο cd με 3.650 ελληνικά ονόματα, παρά τις συνεχείς πιέσεις του τότε Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρη Γεωργακόπουλου. Ο οποίος, δυστυχώς, με την νοοτροπία του παλιού πρασινοφρουρού, επιμένει να σιωπά, δημοσίως, για «να μη βλάψει το κίνημα». 

Αλλά το ΠΑΣΟΚ το κατέστρεψαν τα έργα κάποιων πολύφερνων και ανέντιμων στελεχών του. Και δεν το σώζει καμιά κομματική «ομερτά» των εντίμων. Αντιθέτως απλώνει τη λάσπη και επ’ αυτών.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
1
=