Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ:Το θαύμα των τυφλών

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-19, 12:26:51
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ:Το θαύμα  των τυφλών

Ο Υιός του Θεού, πριν από είκοσι αιώνες και κάτι, έκανε ένα θαύμα κατά το οποίο ο πιστεύσας εις αυτόν «τυφλός ην και ανέβλεψε». Και σιγά το πράμα. Τόση φασαρία για ένα άτομο. Και έπρεπε να απασχολήσουν τον Κύριο για μια τέτοια υποθεσούλα; Χάθηκαν οι αρμόδιοι οφθαλμίατροι δημοσίων νοσοκομείων; Εδώ, στην Ζάκυνθο, το θαύμα ήταν καθημερινή υπόθεση. Τόσες δεκαδες τυφλοί μπορούσαν να οδηγούν τα αυτοκίνητά τους.

Αλλά το μέγα θαύμα δεν είναι αυτό. Το θαύμα των θαυμάτων είναι εκείνο που ακολούθησε την αποκάλυψη της μεγάλης απατής. Και συνιστά την πεμπτουσία της λειτουργίας του ελληνικού κράτους.

Τι έγινε λοιπόν με την περίπτωση του εκλεκτού αυτού επιστήμονας, του οφθαλμίατρου από την Πάτρα που χορηγούσε τα πιστοποιητικά «τυφλότητας», με την ίδια άνεση που ένας παθολόγος θα χορηγούσε συνταγή για ασπιρίνες;

Πολύ απλά. «Τιμωρήθηκε» με αργία… ενός μηνός. Αλλά μη νομίζετε ότι ήταν μόνο αυτό. Το κράτος εξάντλησε όλη την αυστηρότητα του. Προχώρησε και σε… δυσμενή μετάθεσή του, από την Πάτρα στον Πύργο. Να κάτι που δεν το ήξερα. Ο Πύργος είναι τόπος… εξορίας. Πρόσφορος δια «δυσμενείς μεταθέσεις». Πώς να ζήσει εκεί ο εν λόγω «επιστήμονας»; Χωρίς ξενύχτι στα Ψηλά Αλώνια, τι να την κάνει τέτοια μίζερη ζωή;

Απίστευτο. Και όμως αληθινό. Και, κυρίως, ελληνικό. Ελληνικότατο. Και φυσικά δεν είναι κάτι σπάνιο και μοναδικό. Από την ερευνά που έχω κάνει πλησιάζουν τις είκοσι πέντε χιλιάδες οι περιπτώσεις τέτοιων «τιμωριών», για περιπτώσεις «λειτουργών» που συνηθίζεται από την εξουσία να τους αποκαλεί «επίορκους». Με τέτοιες «ποινές» έχουν… καθαρίσει από τα περίφημα υπηρεσιακά ή τα πειθαρχικά συμβούλια αστυνομικοί, εφοριακοί, υπάλληλοι πολεοδομίας, γιατροί, τελωνιακοί και δεν συμμαζεύεται.

Κατά τα άλλα οι ηγέτες της τρικέφαλης κυβέρνησης, που για να πάρει μια απόφαση πρέπει να συνεδριάζουν κάθε τρεις και πέντε και να μας φλομώνουν στις διαρροές και τα «non paper» για τις διαφωνίες τους, ψάχνουν εναγωνίως να βρουν λύση στο πρόβλημα της μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Επινοώντας μεσοβέζικες ρυθμίσεις με εφεδρείες και άλλες σαχλαμάρες που δεν λύνουν το πρόβλημα, Αλλά δημιουργούν καινούργια. Γιατί στέλνουν στο σπίτι τους, να κάθονται και να πληρώνονται, ακόμη και ανθρώπους που είναι άξιοι και ευσυνείδητοι.

Μήπως να δώσουμε κανένα… επίδομα τυφλότητας και στους τρεις;

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
9
=