Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Νόμος είναι το δίκιο…

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-12, 13:07:17
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Νόμος είναι το δίκιο…

Πάει, έκλεισε ο τηλεοπτικός δίαυλος του ΚΚΕ. Με τις ατελείωτες… ιδεολογικές εκπομπές για τηλεπωλήσεις μαξιλαριών, ενώ το υπόλοιπο «πρόγραμμα» δεν βλεπόταν με τίποτε. Οπότε, χωρίς τηλεθέαση, δεν είχε και τα απαιτούμενα διαφημιστικά έσοδα. Μόνο που η ηγεσία του Περισσού δεν αποδέχεται το αυτονόητο. Ότι δηλαδή κανείς δεν πετά χρήματα για να διαφημιστεί από ένα κανάλι που δεν βλέπεται. Και αποδίδει στους κακούς καπιταλιστές την απουσία σοβαρών εσόδων. Ξεχνώντας την ρήση του Μαρξ ότι ο καπιταλισμός είναι ικανός να σου πουλήσει ακόμη και το σκοινί για να τον κρεμάσεις.

Αν στέκομαι σήμερα στην περίπτωση του «902 TV», δεν είναι βεβαίως διότι θα μου λείψει ο σταθμός, αλλά για την πολιτική ηθική που εκπέμπεται από την περιπέτειά του. Το πώς δηλαδή εφαρμόζεται επιλεκτικώς το αξίωμα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Λογικό είναι αφού ο σταθμός δεν πήγαινε καλά, αποφέροντας μόνο ζημία, να έχουν το δικαίωμα οι ιδιοκτήτες του, δηλαδή το ΚΚΕ, να τον κλείσουν. Μόνο που, το δικαίωμα αυτό, θα έπρεπε να το αναγνωρίζουν και σε όλες τις επιχειρήσεις που έχοντας υποστεί σοβαρή μείωση των εργασιών τους αναγκάζονται να λάβουν περιοριστικά μέτρα, για να μην κλείσουν οριστικώς.

Στο συγκεκριμένο μέσο «ενημέρωσης» -όργανο προπαγάνδας το χαρακτηρίζει η επίσημη ανακοίνωση του ΚΚΕ- εργάζονταν κάποιοι άνθρωποι. Για την τύχη των οποίων η μόνη αναφορά που γίνεται στην ίδια ανακοίνωση είναι η αόριστη υπόσχεση ότι το κόμμα «θα τους στηρίξει». Ενδεχομένως όπως στήριξε και τους άλλους εργαζόμενους που απολύθηκαν, για λόγους οικονομίας, από την τυπογραφική εταιρία του κόμματος, την «Τυποεκδοτική», δηλαδή με… λόγια παρηγοριάς.

Πόση σχέση έχει αυτή η στάση, με την μόνιμη αξίωση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ απέναντι σε κάθε μικρό εργοδότη, που τον αντιμετωπίζουν με απεργίες ή και καταλήψεις όταν επιχειρεί είτε να μειώσει το προσωπικό του, είτε να περικόψει τις ώρες απασχόλησης; Ή απέναντι σε μεγάλους εργοδότες, που δίνουν δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπους, όπως συνέβη με την πολύμηνη κατάληψη της «Χαλυβουργίας»;

Αν «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και αυτό επιβάλλει να μην κλείσει μια επιχείρηση για να μη χάσει τη δουλειά του, τότε ο νόμος αυτός πρέπει να ισχύει και για όσους έχουν εργοδότη τα κόμματα.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
6
=