Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Σιγά μη συγκινηθούν

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-11, 00:00:13
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ :  Σιγά μη συγκινηθούν


Καταφεύγουμε, για μια φορα ακόμη, στα γνωστά ελληνικά: «Βάλτε κι εσείς λίγο νερό στο κρασί σας, γιατί υπάρχει κίνδυνος να πέσει η κυβέρνηση και θα ακολουθήσει ακυβερνησία», είναι το δραματικό μήνυμα που εκπέμπεται από το Μέγαρο Μαξίμου προς τους τροϊκανούς. Το οποίο σε ελεύθερη μετάφραση διαβάζεται «αν πέσουμε εμείς, η κυβέρνηση των τριών μετριοπαθών κομμάτων, θα έχετε να κάνετε με καμια κοινοπραξία Τσίπρα - Καμμένου».

Αλλά οι άνθρωποι είναι τεχνοκράτες, έχουν συγκεκριμένες εντολές από τα αφεντικά τους, δηλαδή τους δανειστές μας, που όλοι εν χορω επιμένουν ότι «η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της», και περιμένουν να δουν συγκεκριμένα μέτρα. Ο βασικός άξονας των οποίων πρέπει να είναι η μείωση του αδηφάγου κράτους. Τα δικά μας εσωτερικά «πολιτικά προβλήματα» ουδόλως τους συγκινούν.

Όταν ο κατάλογος με τα μέτρα που παρουσιάζονται περιέχει αόριστες «δεσμεύσεις», όταν αναφέρονται ποσά που είναι εξαιρετικώς αμφίβολο αν θα συγκεντρωθούν από τις συγκεκριμένες πηγές, όπως π.χ. το ποσόν που έχει προβλεφθεί από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, όταν τα μόνα μέτρα σίγουρης απόδοσης είναι η επιδρομή στις συντάξεις, ενώ για τα ειδικά μισθολόγια διαπιστώνουν ότι υπάρχει ακόμη και… ανταρσία υπουργών, είναι φυσικό, από την πλευρά τους, να μην πείθονται.

Κορόιδα είναι; Δεν καταλαβαίνουν ότι με τους δικαστικούς να κάνουν «λευκή απεργία», οι υποσχέσεις για δυναμικό κτύπημα τις φοροδιαφυγής είναι λόγια του αέρα; Εδώ επί τόσα χρόνια αραχνιάζουν σε κάποια ερμάρια, πάνω από εκατόν ογδόντα δύο χιλιάδες τέτοιες υποθέσεις. Αξίας άνω των τριάντα δισεκατομμυρίων. Ναι δισεκατομμυρίων. Τώρα θα… τελεσιδικήσουν όλες αυτές, με τους δικαστές να κατεβαίνουν από την έδρα στις 11.30 π.μ. και να αρνούνται να μελετήσουν φακέλους εκτός γραφείου;

Μας έχουν επιδοτήσει για όλες τις αναδιοργανώσεις και τους εκσυγχρονισμούς του ελληνικού κράτους. Αλλά τα λεφτά φαγώθηκαν επιτηδείως. Χωρίς ποτέ να προσαρμοστούμε στα ευρωπαϊκά επίπεδα λειτουργίας ενός ευνομούμενου κράτους. Με αποτέλεσμα τώρα να εισπράττουμε συνεχώς καταδίκες, πότε για την μία υστέρηση και πότε για την άλλη μη συμμόρφωση.

Μόνο που όλα αυτά δεν τα πληρώνει κανείς από όσους κυβέρνησαν τον τόπο. Σε κανέναν δεν έγινε ούτε θα γίνει ποτέ καταλογισμός. Το μάρμαρο θα το πληρώνουμε οι πολίτες, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Αν όχι και τα δισέγγονα.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
6
=