Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Κάντε και άλλες εξυπνάδες

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-07, 12:36:57
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Κάντε και άλλες εξυπνάδες

Ορίστε που φτάσαμε. Στη δημοσκόπηση της Pulse, για το εβδομαδιαίο «Ποντίκι», το κυρίαρχο στοιχείο δεν είναι η σχεδόν ανύπαρκτη διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η εκπληκτική άνοδος της «Χρυσής Αυγής», που εμφανίζεται ως τρίτο κόμμα με ποσοστό που ξεπερνάει έστω κατ’ ολίγον το 10%. Στέλνοντας το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου στην τέταρτη θέση και την ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη στην τελευταία, πίσω και από το ΚΚΕ.

Είναι όλοι αυτοί οι συμπατριώτες μας, που δηλώνουν ότι αν ψήφιζαν σήμερα θα προτιμούσαν το κόμμα των «ταγμάτων εφόδου», ποτισμένοι με την ιδεολογία του φασισμού και νοσταλγοί του Χίτλερ, όπως είναι τα σκληρά στελέχη της «Χρυσής Αυγής»; Αδυνατώ να το πιστέψω. Θαρρώ πως η λογικότερη εξήγηση είναι πως πρόκειται για πολίτες παραζαλισμένους από τα συνεχή κτυπήματα μιας αποτυχημένης πολιτικής. Οι οποίοι φτάνουν στο σημείο να εξαγνίζουν ακόμη και τους τυράννους της επταετίας και να νοσταλγούν ένα ανάλογο καθεστώς.

Μια πραγματικότητα που δεν την διαμορφώνει μόνον η οικονομική ανέχεια, έναντι της οποίας το νεόκοπο εις το κοινοβούλιο κόμμα του Μιχαλολιάκου, έχει την ευχέρεια να επιδίδεται σε συστηματικό λαϊκισμό. Αλλά καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το αίσθημα ανασφάλειας που κυριαρχεί σε όλο τον ιστό της ελληνικής κοινωνίας. Ένα αίσθημα ανασφάλειας που επιτείνεται από τις εξυπνάδες με τις άδειες που χορηγούνται σωρηδόν σε όλων των ειδών τα «μπουμπούκια» των φυλακών. Από την καθυστερημένη αφύπνιση των συντηρητικών για τους κινδύνους από την ακατάσχετη λαθρομετανάστευση. Και τις εξυπνάδες κάποιων φερόμενων ως «προοδευτικών» που υποστηρίζουν το «δικαίωμα» τού «μπάτε σκύλοι αλέστε» και εναντιώνονται σε κάθε μέτρο προστασίας της ελληνικής κοινωνίας.

Μια πραγματικότητα που την διαμορφώνουν και άλλες «εξυπνάδες» όπως αυτή με την προνομιακή είσοδο των μουσουλμάνων στις ανώτατες και ανώτερες σχολές. Και την συντηρούν προκλητικές συμπεριφορές όπως η απεργία των πανεπιστημιακών, που οι οργανώσεις τους ελέγχονται από τα κόμματα της Αριστεράς, κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΔΗΜΑΡ, μέσα στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου. Όταν κάθε γονιός αγωνιά να τελειώνει το παιδί του όσο γίνεται στην ώρα του, αφού κάθε παράταση πρέπει να την πληρώσει ακριβά.

Κάντε και άλλες εξυπνάδες. Ώστε στο τέλος να επαληθευτεί το σενάριο που θέλει την «Χρυσή Αυγή» στην… αξιωματική αντιπολίτευση.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
8
=