Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Βαρβαρότητα και ανανδρία

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-06, 13:30:56
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Βαρβαρότητα και ανανδρία

Λόγω έκτακτης αναχώρησης για Φολέγανδρο, επιτρέψτε μου σήμερα να αναδημοσιεύσω, ως άκρως επίκαιρο, ένα κείμενο από τη στήλη της 5 Μαΐου 2010, όταν κυβερνούσαν οι «σοσιαλιστές» και έκαναν την πρώτη σφαγή των απομάχων της εργασίας. Σήμερα συγκυβερνούν «φιλελεύθεροι», «σοσιαλιστές» -ο θεός να τους κάνει- και κάτι περίεργοι «αριστεροί». Πείτε μου όμως τι άλλαξε από τότε. Και από αύριο τα ξαναλέμε.

Συγνώμη κύριοι «σοσιαλιστές» που μας κυβερνάτε εδώ και έξη μήνες, άλλα αυτή η πολιτική που επιβάλετε, ούτε ίχνος δικαίου και κοινωνικής ευαισθησίας, την οποία μας υποσχεθήκατε με τη σέσουλα, δεν μπορεί να διεκδικήσει.

Μου θυμίζει απλώς μια ταινία που είχα δει πριν πολλά χρόνια και αναφερόταν στη ζωή των «αγρίων Εσκιμώων». Έχει βαθιά χαραχτεί στην ψυχή μου η εικόνα της γραίας μάνας, που επειδή το κυνήγι δεν έφτανε για να θρέψει όλα τα μελή της οικογένειας, την έβγαλαν έξω από την παγοκαλύβα και την άφησαν να περιμένει καρτερικά τον θάνατο της από την κατάψυξη.

Μπορεί τα ήθη αυτά να είναι αποδεκτά σε τέτοιες κοινωνίες, άλλα δεν έχουν καμιά σχέση ούτε με σοσιαλισμό, ούτε με δικαιοσύνη, ούτε με τον ελληνικό πολιτισμό. Εμείς διδαχθήκαμε ότι πρέπει όχι μόνο να θαυμάζουμε και να τιμούμε τον «εχθρό» μας τον Αινεία, άλλα και να τον μιμούμεθα, όταν έχοντας να επιλέξει τι θα σώσει, προτίμησε να πάρει στην πλάτη του τον γέροντα τυφλό πατέρα του.

Μια τέτοια επιδρομή, στους πιο ανήμπορους να αντισταθούν, στους ξωμάχους και στις χήρες που άφησαν πίσω τους, δεν λέγεται «δίκαιη κατανομή των βαρών». Λέγεται απλά κοινωνική βαρβαρότητα.

Πείτε λοιπόν στα ίσα ότι δεν έχετε την πολιτική αντρειά να τα βάλετε με εκείνους που λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα. Ότι δεν μπορείτε να πιάσετε ούτε έναν από αυτούς που έφαγαν τεράστια κοινοτικά και εθνικά κονδύλια για δήθεν επενδύσεις στις παραμεθόριες περιοχές, να τους πάρετε πίσω τις βιλάρες που αποκτήσαν με το δημόσιο χρήμα, δημεύοντας τες υπέρ του δημοσίου. Ούτε εκείνους που το λεηλάτησαν εισπράττοντας μίζες για να μας χρεώνουν με προμήθειες από τη Ζίμενς, την Ιντρακόμ, τη ΜΑΝ, την AEG, τα δομημένα ομόλογα και όλο αυτό τον συρφετό των «εθνικών προμηθευτών» μας.

Ξέρετε πολύ καλά πού πήγαν τα λεφτά.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
4
=