Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Σε ποιους τα λένε;

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-30, 12:37:46
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Σε ποιους τα λένε;

Την ίδια ώρα που αμειλίκτως επιτίθενται για μια ακόμη φορα κατά των συνταξιούχων, για τους οποίους δεν υπάρχει πια κανένα έλεος, βρίσκουν τον τρόπο να διευκολύνουν τους πολύφερνους «παράγοντες» που διοικούν αθλητικές ΠΑΕ, να ξεφύγουν από την μέγγενη των φορολογικών τους υποχρεώσεων. Να βρουν χρόνο, τα "παράθυρα" -αλλά και τα κορόιδα- ώστε να «ρυθμίσουν» τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές τους υποχρεώσεις. Τάχα για να μην τραυματισθεί το πρωτάθλημα.

Και φυσικά, όλα αυτά γίνονται με την συνήθη, απεχθή και καταδικασμένη μέθοδο των τροπολογιών της τελευταίας στιγμής σε εντελώς άσχετο νομοσχέδιο. Μια διαδικασία που όλοι, όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση, σπεύδουν να καταδικάσουν. Υποσχόμενοι μάλιστα ότι θα την καταργήσουν όταν αναλάβουν την εξουσία. Αλλά τελικώς καταφεύγουν σε αυτή κατά σύστημα. Χώνοντας τα δάχτυλά τους εκεί που έφτυναν. Όπως κάνουν τώρα και οι τρεις ηγέτες του κυβερνητικού συνασπισμού, αφού και οι τρεις ενέκριναν αυτή την αθλιότητα.

Έχει όμως και τη διασκεδαστική της πλευρά η συζήτηση στη Βουλή για τις νέες διευκολύνσεις προς τις διοικήσεις των ΠΑΕ. Διότι είναι όντως άκρως ψυχαγωγική η δήλωση του υφυπουργού Γιάννη Ιωαννίδη, αρμόδιου για τα αθλητικά θέματα, κατά την οποία «ο χώρος του αθλητισμού είναι ο μοναδικός καθαρός χώρος στην Ελλάδα». Ακούς τη δήλωση και αυτομάτως στο μυαλό σου λειτουργεί ένα καλειδοσκόπιο με τα πορτραίτα της… μοναδικής «καθαρότητας». Από τις εικόνες του Ψωμιάδη, του Μπέου, του Τσακογιάννη, του Κούγια ως εκείνες των προπονητών και των αθλητών με τις ντόπες. Που μας διέσυραν διεθνώς αλλά και κατέστρεψαν ζωές αθλητών.

Αναρωτιέσαι αν έχουν οι άνθρωποι επαφή με την πραγματικότητα, ή απλώς υποτιμούν τόσο βαναύσως και την μνήμη και την κρίση όλων των πολιτών. Και μας πασπαλίζουν με τέτοιες χονδροειδείς μπαρούφες τη διάθεσή τους να εξυπηρετήσουν τους «παράγοντες», με τους οποίους μονίμως συναλλάσσονται, όταν αδυνατούν να βρουν τρόπο ανακούφισης του βιοτέχνη ή του καταστηματάρχη που παλεύει να σταθεί στα πόδια του. Εκείνου που δίνει ψωμί στις οικογένειες του προσωπικού του.

Σε ποιον απευθύνονται αλήθεια; Σε μας που ζούμε την ελληνική πραγματικότητα τα λένε αυτά τα φληναφήματα; 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
9
=