Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Σύγχρονη ελληνική μυθολογία

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-28, 11:45:12
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Σύγχρονη ελληνική μυθολογία

Μας αρέσει να ζούμε με τα παραμύθια. Με διάφορους σύγχρονους μύθους που διέπουν τις θεωρίες κυρίως κομμάτων της Αριστεράς αλλά και μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης. Ένας από τους μύθους αυτούς αναφέρεται στη φοροδιαφυγή. Την οποία θεωρεί ότι είναι τάχα αποκλειστική υπόθεση του μεγάλου κεφαλαίου. Των βιομηχάνων και των εφοπλιστών.

Επιτέλους οι ελληνικές αρχές άρχισαν να αξιοποιούν, με καθυστέρηση τριών ετών, μαγνητικούς δίσκους με στοιχεία για τις καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό. Τώρα λοιπόν στα χέρια του νέου επικεφαλής του ΣΔΟΕ βρίσκεται ένας κατάλογος με 1.727 «έξυπνους», οι οποίοι την περίοδο προ των εκλογών του Μαΐου έβγαλαν στο εξωτερικό άνω των 300.000 ευρω έκαστος, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δήλωναν. Εισοδήματα ακόμη και μικρότερα από τις ετήσιες αποδοχές καθαρίστριας.

Ε, λοιπόν, παρά την επικρατούσα πολιτική μυθολογία, μόνο οι τριακόσιοι από αυτούς χαρακτηρίζονται γενικώς ως «επιχειρηματίες». Όλοι οι άλλοι είναι από μικρομεσαίοι επαγγελματίες ως… φουκαριάρηδες, κατά τα εισοδήματα που εμφανίζουν επισήμως. Δείτε μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις που περιλαμβάνει ο κατάλογος:

■ Τέσσερις γνωστούς αστρολόγους, μεταξύ αυτών οι Β.Π., Α.Μ. και Λ.Π. ενώ δήλωναν εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ κατ’ έτος, εντούτοις εμφανίστηκαν με καταθέσεις στο εξωτερικό από 500.000 έως 800.000 ευρώ. ■ Τρεις κομμωτές με έδρα την Αθήνα, οι Β.Χ., Γ.Ζ. και Σ.Τ., ενώ δήλωναν ακόμα και ζημίες εμφανίστηκαν με καταθέσεις από 700.000 έως 1.000.000 ευρώ έκαστος.

Επίσης ένας υδραυλικός δηλώνει 7.000 ευρώ τον χρόνο αλλά έχει 300.000 στην Credit Agricole στη Γαλλία, ένας πατωματζής 250.000 σε τράπεζα της Ελβετίας αλλά κάθε χρόνο δηλώνει 11.000 ευρώ. Επίσης εργολάβος οικοδομών με 350.000 ευρώ σε γαλλική τράπεζα σχεδόν εμφανίζεται πένητας όσον αφορά στη φορολογική του δήλωση.

Φυσικά δεν λείπουν οι συνήθεις ύποπτοι: 150 επιχειρηματίες της νύχτας (μπουζούκια, μπαρ, εστιατόρια), 350 δικηγόροι, 300 γιατροί, 500 μηχανικοί και εργολάβοι.

Ωραία. Τους βρήκατε. Την προτελευτά φουρνιά δηλαδή, γιατί υπάρχουν απείρως περισσότεροι με ανάλογη… εξαγωγική δραστηριότητα την τελευταία τριετία της κρίσης. Χώρια τους προηγούμενους. Και τώρα τι γίνεται; Θα πάρετε από αυτούς εκείνα που σας λείπουν για να είστε εντάξει με τους στόχους της τρόικα;

Όνειρο ζω, μην με ξυπνάτε. Γιατί αν ξυπνήσω θα βρεθώ μπροστά στην έκθεση του ΚΕΠΕ που συνιστά νέες περικοπές στις συντάξεις, ακόμη και των 600 ευρώ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
5
=