Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : «Μαζί τα φάγαμε» 2

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-17, 12:26:41
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : «Μαζί τα φάγαμε» 2

Είπαμε. Το «μαζί τα φάγαμε» του κ. Πάγκαλου έχει μια βάση. Διότι εκτός από τους πολιτικούς τα έφαγε και ένας μεγάλος αριθμός πολιτών. Ποιοι ήταν όμως αυτοί οι πολίτες; Ήταν όλοι; Ήταν έστω η πλειονότητα; Και ποιο ήταν το ιδιαίτερο προσόν τους ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο μεγάλο φαγοπότι; Μα απλούστατα ήταν κατά κύριο λόγο όλοι αυτοί που ήταν «μαζί» τους. Όσοι μπαινόβγαιναν στα πολιτικά γραφεία του ενός η του άλλου υπουργού ή βουλευτή, των εναλλασσόμενων στην εξουσία κομμάτων.

Τις επιδοτήσεις από τα κοινοτικά και εθνικά προγράμματα δεν τις πήραν τόσο οι πραγματικοί παραγωγοί, εκείνοι που θα ανταπέδιδαν στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία, αλλά άλλοτε γαλάζιοι και άλλοτε πράσινοι αεριτζήδες. Ημέτεροι. Ευνοούμενοι. Που αντί παραγωγικών επενδύσεων έκτιζαν βίλες με πισίνες, η αγόραζαν πολυτελή αυτοκίνητα και σκάφη. Και τροφοδότησαν τη μεγάλη φούσκα του χρηματιστηρίου, πιστεύοντας έκαστος πως μπορεί να γίνει ένας ημεδαπός Τζορτζ Σόρος η ένας Γουόρεν Μπάφετ.

Αλλά όσοι και αν ήταν αυτοί, μπορούμε να πούμε ότι ήταν δική τους η ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας; Όσα και αν έφαγαν, δεν τα απέσπασαν με ένοπλη ληστεία, χρησιμοποιώντας καλάσνικοφ. Εσείς ήσασταν το «όπλο» τους. Εσείς τους τα μοιράσατε κ. Πάγκαλε. Και το κάνατε προς ίδιον όφελος. Γιατί είχατε τις αντιπαροχές σας. Που δεν ήταν μόνο πολιτικές. Δεν ήταν μόνο η εξαγορά ψήφων. Αλλά ήταν και το ίδιο το χρήμα.

Σας θυμάμαι, στον προθάλαμο του βουλευτηρίου, όταν συζητιόταν η πρόταση για την παραπομπή του Αριστοτέλη Παυλίδη, πως σχολιάζατε την υπόθεση σε μικρό «πηγαδάκι» τριών βουλευτών και δύο δημοσιογράφων, στο οποίο μετείχα και εγώ: «Μην παριστάνουμε τις παρθένες. Όλοι έχουμε φίλους επιχειρηματίες που καλύπτουν τα έξοδα μας στις εκλογές. Αλλά αυτός φαίνεται ότι το παράκανε».

Αυτά βεβαίως δεν τα γράφετε στο βιβλίο σας. Με το οποίο επιμένετε να μας πείσετε ότι μαζί τα φάγαμε. Και εσείς που διορίσατε την κόρη σας ως υπάλληλο της Βουλής, και εγώ που ούτε ο ίδιος ούτε κανένα από τα παιδία μου επιβαρύναμε ποτέ το δημόσιο. Και το οποίο θα ήταν έντιμο αν λέγατε τα πράγματα με το όνομα τους. Αν παραδεχόσασταν ότι δημιουργήσατε μια κάστα τρωκτικών του δημοσίου χρήματος. Με τα οποία ήσασταν πραγματι ομοτράπεζοι σε τούτο το προκλητικό φαγοπότι.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=