Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Με γεια το κούρεμα

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-03, 11:48:23
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Με γεια το κούρεμα

Και για όποιον δεν το κατάλαβε, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, διαφωνώντας μεν, συμφώνησαν τελικώς ότι το περίφημο πακέτο των 11,5 δισεκατομμυρίων δεν βγαίνει πέρα χωρίς νέο κούρεμα. Νέο κούρεμα σε μισθούς και συντάξεις. Απλώς, όπως μας διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, θα προσπαθήσουν να μη μας τα πάρουν με την ψιλή μηχανή αλλά με την χονδρή. «Με τις μικρότερες δυνατές επιβαρύνσεις» για τις ευπαθείς ομάδες των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων.

Το πόσο «απαλό» θα είναι αυτό το νέο κούρεμα φάνηκε και από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Όστις, όταν ερωτήθηκε κατ΄ επανάληψη, αν προβλέπονται και οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απαντούσε σταθερώς με το «δεν ξέρω ακόμη, δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω». Κι εμείς, που είμαστε πια μαθημένοι από την τεχνική των πολιτικών μας, το πιάσαμε το υπονοούμενο. Γουλί θα γίνουμε. Σαν τους κρατούμενους των ναζιστικών στρατοπέδων.

Είναι αξιοθαύμαστος ο δυναμισμός της τρικομματικής μας κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα. Τα κάνουν όλα όπως ακριβώς μας είχαν υποσχεθεί. Σκληρή διαπραγμάτευση. Απόλυτη αντίθεση στις οριζόντιες περικοπές επί των ίδιων και των ίδιων. Αλλά όχι στο τραπέζι των ημερήσιων διαπραγματεύσεων. Στα όνειρα θερινής νυκτός.

Τουλάχιστον παρηγορούμαι διότι επιτέλους καταφέρεται ένα ισχυρό κτύπημα κατά όλων εκείνων που οφείλουν στο κράτος τόσα, όσα περίπου και το μισό του δημοσίου χρέους. Συνέλαβαν έναν πατέρα επτά παιδιών στην Κρήτη, επί δύο χρόνια άνεργο, με σύζυγο επίσης άνεργη, για χρέος προς την εφορία ύψους …πέντε χιλιάδων ευρω. Εκεί εκδήλωσαν τον δυναμισμό τους. Που να τους βρούνε όλους εκείνους που χρωστανε πάνω από ένα εκατομμύριο έκαστος; Εύκολο το έχετε;

Παρηγορούμαι ότι έτσι αποδεικνύεται ότι το ελληνικό κράτος έχει διαχρονική και υπερκομματική …συνέπεια και συνέχεια. Είναι το ίδιο πνεύμα, η ίδια πρακτική όπως και με τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων. Έχουμε δει μπουλντόζες να κατεδαφίζουν αυθαίρετες παράγκες πολυτέκνων. Αλλά ποτέ δεν είδαμε να κατεδαφίζουν τεράστιες βίλες, κτισμένες πάνω στον αιγιαλό, ακόμη και αν οι περιώνυμοι ιδιοκτήτες έχουν καταδικαστεί, και δη τελεσιδίκως, από τα αρμόδια δικαστήρια.

Άντε, με γεια το κούρεμα. Που καθίσταται και αυτό τόσο διαχρονικό, όσο και το δούλεμα που μας κάνουν.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=