Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Ελλάς Ελλήνων …συντεχνιτών

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-31, 11:51:02
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Ελλάς Ελλήνων …συντεχνιτών

Με αξιοθαύμαστη ταχύτητα κοινοβουλευτικών διαδικασιών, μέσα σε δυο μόνο μέρες, η συντεχνία των κατεστημένων συμφερόντων στο χώρο της ανωτάτης εκπαίδευσης, παίρνει την εκδίκηση της. Θεμελιώδεις, για τον εκσυγχρονισμό του άρρωστου καθεστώτος που κυριαρχεί στα πανεπιστημιακά μας ιδρύματα, αλλαγές, που ψηφίσθηκαν από την προηγούμενη βουλή, με την ισχυρότερη πλειοψηφία που έγινε ποτέ, ξηλώνονται για χάρη της συντεχνίας που δεν θέλει να τη …ζορίζουν, να την ελέγχουν, να της ζητούν λογαριασμό.

Οι δυο συντεχνίτες που ηγούνται του υπουργείου Παιδείας, ο εκλεκτός του πρωθυπουργού καθηγητής Κώστας Αρβανιτόπουλος, ως υπουργός Παιδείας και ο εκλεκτός του επίσης καθηγητή Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ως υφυπουργός Παιδείας, αποφασίζουν για το μέλλον της ανωτάτης εκπαίδευσης, για το πραγματικό μέλλον του τόπου, πέρα και πάνω από οικονομικές κρίσεις, με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Βιάζονται οι άνθρωποι να λειτουργήσουν ως νεκροθάφτες της ελπίδας, που γέννησε η πρώτη επιχειρηθείσα ουσιαστική μεταρρύθμιση, ότι κάτι πρόκειται να αλλάξει. Βιάζονται να ευλογήσουν τα γένια τους. Τα γένια της συντεχνίας τους. Λειτουργώντας όχι ως πολιτικοί ταγοί που ανοίγουν δρόμο για ένα καλύτερο αύριο, αλλά ως ευτελείς συντεχνίτες.

Συνδράμει την προσπάθεια τους και η αυτοπροσδιοριζόμενη ως προοδευτική και ανανεωτική ΔΗΜΑΡ –που την ψήφισα, τρομάρα μου, στις δεύτερες εκλογές- επειδή στους κόλπους της έχει την –θου Κύριε φυλακήν τω στόματι μου- καθηγήτρια Μαρία Ρεπούση, την οποία έχει καταστήσει και «σκιώδη υπουργό Παιδείας» ο κ. Κουβέλης, αλλά και μερικές δεκαδες άλλων «πανεπιστημιακών», περί πολλά άλλα τυβραζόντων και μόνο με τις πανεπιστημιακές σπουδές μη ασχολουμένων.

Πανέρμη πατρίδα. Κάποτε ίσως καταφέρεις να ξεπεράσεις τα οικονομικά σου ελλείμματα. Αλλά το τραγικώς αυξανόμενο από χρόνο σε χρόνο, από μέρα σε μέρα, έλλειμμα παιδείας, δεν θα το ξεπεράσεις όπως φαίνεται. Τα παιδία μας, οι φοιτητές και σπουδαστές του σήμερα και του αύριο, όσα πραγματι προσβλέπουν στις σπουδές τους ως μέσο για την προκοπή των ίδιων και του τόπου, προσφέρονται συλλήβδην ως Ιφιγένειες στο βωμό των συμφερόντων μιας κατεστημένης συντεχνίας, που παθαίνει οξεία αλλεργία σε κάθε απόπειρα αλλαγής ενός βαρύτατα νοσούντος συστήματος.

Και θέλουν να τους αναγνωρίζουμε και ως «προοδευτικούς», επειδή πλείστοι εξ αυτών κάνουν πολιτική και συνδικαλιστική καριέρα σε αριστερούς σχηματισμούς. 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
7
=