Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : «Για την προστασία…»

γ-π-μασσαβετασ-για-την-προστασία-234005

Αιώνια να είναι η μνήμη της, την αγαπούσα τη Μελίνα. Και εκείνη αγαπούσε την κοινή μας εκλογική περιφέρεια, την Β’ Πειραιώς. Αλλά από την πολλή αγάπη της έκανε και υπερβολές. Όταν έγινε υπουργός Πολιτισμού διόρισε ως «αρχειοφύλακες» όσους μπορούσε. Όχι βέβαια με κριτήριο τις ανάγκες π.χ. της Ακρόπολης ή τις ειδικές γνώσεις των διοριζόμενων. Αλλά για να «βολευτούν» οι άνθρωποι. Ως συμβασιούχοι, που, όπως πάντα, θα έπαιρναν μετά τον δρόμο της μονιμοποίησης.

Όσοι διορίσθηκαν, δεν είπαν απλώς «δόξα τω Θεώ», η «να ’ναι καλά η Μελίνα», ευχαριστώντας την τύχη τους που «τακτοποιήθηκαν». Ούτε καν έμειναν, όπως εκείνη και οι σύμβουλοι της πίστευαν «στρατευμένοι στο Κίνημα». Πολλοί από αυτούς, όταν δεν έστερξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε άμεση μονιμοποίησή τους ή την ικανοποίηση άλλων αιτημάτων τους για περισσότερα ειδικά επιδόματα, στράφηκαν προς τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΚΚΕ. Και προχώρησαν σε «δυναμικές ενέργειες» όπως οι καταλήψεις του ιερού βράχου και ο αποκλεισμός των τουριστών.

Με την ίδια νοοτροπία πορευόμενοι, οι εργατοπατέρες αυτών των χιλιάδων διορισμένων, αποφάσισαν αιφνιδιαστικώς την Δευτέρα, ημέρα του μεγάλου καύσωνα, να… κλείσουν την Ακρόπολη, «για την προστασία του προσωπικού… και των επισκεπτών». Λες και τους ρώτησαν τους επισκέπτες, τους προερχόμενους από τα πέρατα του κόσμου, αν ήθελαν την «προστασία» τους ή προτιμούσαν να τηρήσουν το πρόγραμμα που είχαν για την επίσκεψη στο μνημείο σύμβολο του ελληνικού Πολιτισμού.

Με τη δική τους λογική θα έπρεπε το Λούξορ και οι πυραμίδες, στην Αίγυπτο, που είναι μέσα στην έρημο, με θερμοκρασίες όπου μπορείς να ψήσεις αυγό στην άμμο, να παραμένουν κλειστά σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αφού η θερμοκρασία ανεβαίνει πολύ πάνω από τους 42 βαθμούς του δικού μας καύσωνα. Και όλα τα ειδικά προγράμματα για τουρίστες στη Λαπωνία να ακυρώνονται τον χειμώνα «για την προστασία του προσωπικού και των επισκεπτών» όταν η θερμοκρασία κατεβαίνει γύρω στους σαράντα βαθμούς υπό το μηδέν.

Ούτε οι πυραμίδες της Αιγύπτου ούτε τα παγοθραυστικά της Λαπωνίας… κατεβάζουν ρολά. Μόνο οι δικοί μας εργατοπατέρες των αρχειοφυλάκων είναι από ευγενές και φιλάσθενο υλικό.

Α, ρε κλωτσιά που σας χρειάζεται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου