Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Λεφτά υπάρχουν… ακόμη;

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-06, 12:16:13
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Λεφτά υπάρχουν… ακόμη;

Μπράβο στους τριάντα πέντε, από το σύνολο των τριακοσίων εθνικών αντιπροσώπων μας, που είπαν «ευχαριστώ, δεν θα πάρω», όταν τους δόθηκε για συμπλήρωση το έντυπο για το να επιθυμούν η όχι «βουλευτικό αυτοκίνητο». Και προτίμησαν να διακινούνται με το προσωπικό τους αυτοκίνητο και όχι να επιβαρύνουν τους φορολογούμενους με οκτακόσια έως χίλια διακόσια ευρώ έκαστος μηνιαίως, όσο είναι το τίμημα για την χρονομίσθωση των «βουλευτικών».

Το ερώτημα δεν είναι γιατί δεν είχαν την ίδια ευαισθησία και οι υπόλοιποι διακόσιοι εξήντα πέντε. Από τους οποίους οι νεόκοποι της «Χρυσής Αυγής» έκαναν και θεατρική δήλωση ότι αποδέχθηκαν τα βουλευτικά προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για τις ανάγκες προβληματικών οικογενειών, ενώ γνωρίζουν ότι οι συμβάσεις χρονομίσθωσης δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους παραχωρήσεις. Αλλά γιατί δεν καταργείται αυτό το καθεστώς;

Σίγουρα δεν πρόκειται να σωθεί η Ελλάδα από μια τέτοια περικοπή. Αλλά εδώ που φτάσαμε ό,τι μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε, το έχουμε απόλυτη ανάγκη. Και από τα βουλευτικά αυτοκίνητα. Και από το αχρείαστο «κανάλι της Βουλής». Και από τις συγχωνεύσεις υπουργείων, που περιορίσθηκαν μόνο στη συγχώνευση των υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού. Ενώ διατηρείται ο παραλογισμός να έχουμε άλλο υπουργείο Εσωτερικών και άλλο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Αποκέντρωσης.

Καταλαβαίνω τον πόνο των τριών συγκυβερνητών που δεν θέλουν να προχωρήσουν σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, σε μια περίοδο όπου ήδη οι στρατιές των ανέργων έχουν γίνει εφιαλτικές. Αλλά κανείς, ούτε εκτός, ούτε εντός Ελλάδος θα μπορέσει να δείξει τελικώς κατανόηση αν δεν συρρικνωθεί το παμφάγο δημόσιο. Είτε με καταργήσεις φορέων που με τόση απλοχεριά έχουν συσταθεί στο παρελθόν, είτε και με ιδιωτικοποιήσεις.

Εκτός αν το «λεφτά υπάρχουν» ισχύει ακόμη και δε το ξέρουμε. Διότι φαίνεται πως για κάποιους το «λεφτά υπάρχουν» εξακολουθεί να ισχύει. Διό και επιδίδονται σε γενναιοδωρίες. Όπως αυτή του κ. Πολύδωρα που αποφάσισε ότι το έθνος χρωστά σε κάθε υπάλληλο της Βουλής ένα χιλιαρικάκι ως επιβράβευση για το «ζόρι» που τράβηξαν επειδή έγιναν δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Πάλι καλά που υπήρξαν τόσο έντονες αντιδράσεις ώστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζήτησε να ακυρωθεί αυτή η απόφαση. Καιρός να το καταλάβουν όλοι ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Και πρέπει να βγάζουμε ακόμη και από τη μύγα ξύγκι. 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
3
=