Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Κυβέρνηση… αδιάβαστων; (2)

Τελευταία ενημέρωση: 2012-06-29, 11:17:18
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Κυβέρνηση… αδιάβαστων; (2)

Τα όσα επισήμαινα στο χθεσινό σημείωμά μου για την… αδιάβαστη κυβέρνηση και τις ερασιτεχνικές ακροβασίες σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο, δεν είναι δυστυχώς και τα μόνα κρούσματα ερασιτεχνισμών. Αλλά και εκκωφαντικής επίδειξης άγνοιας των κανόνων λειτουργίας των κοινοτικών οργάνων, με τα οποία έχουμε πολύ μαλλί να ξάνουμε σε διαπραγματεύσεις.

Άγνοια του κοινοτικού παιγνιδιού δείχνει και η πρόταση να πάνε και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση στη σύνοδο κορυφής. Ελληνικές εμπνεύσεις, κυριολεκτικώς… στο πόδι, μόνο και μόνο για το φαίνεσθαι. Δηλαδή επικοινωνιακά παιγνίδια χωρίς πραγματικό πολιτικό αντίκρισμα. Διότι οι εμπνευστές τους -πάλι ο κ. Βενιζέλος, αν δεν απατώμαι- όφειλαν να γνωρίζουν ότι αρχηγοί κομμάτων, είτε ανήκουν σε κυβερνητικό συνασπισμό, είτε στην αντιπολίτευση, δεν γίνονται δεκτοί σε Συνόδους Κορυφής. Και φυσικά κανείς δεν διαπραγματεύεται μαζί τους, ώστε να έχει νόημα μια τέτοια πρόταση.

Τα μόνα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα οποία μπορούν να κάνουν κάτι οι πολιτικοί αρχηγοί, είναι τα ευρωπαϊκά κόμματα στα οποία είναι εντεταγμένο το κόμμα ενός εκάστου. Τα οποία είθισται να έχουν πάντοτε παράλληλες συνόδους, κάθε φορα που συγκαλείται και μια σύνοδος κορυφής. Να πάει στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ο Βενιζέλος και την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά ο Κουβέλης και να ζητήσουν την συνδρομή των ιδεολογικώς ομογάλακτων ευρωβουλευτών στην προώθηση των ελληνικών αιτημάτων. Και οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Τα άλλα είναι έτσι για να έχουμε να λέμε και να εντυπωσιάζουμε τους άσχετους.

Παλιότερα είχαμε την εκπληκτική δήλωση του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι ψήφισε το μνημόνιο χωρίς να το έχει διαβάσει. Τώρα έχουμε βροχή από εξυπνάδες, υπό μορφή προτάσεων, που δείχνουν ότι, δυστυχώς, το φαινόμενο Χρυσοχοΐδη δεν είναι μοναδικό στο πολιτικό μας εποικοδόμημα. Περισσεύουν δυστυχώς οι αδιάβαστοι. Και μάλιστα οι κορυφαίοι. Που μιλάνε για «εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης», ενώ όφειλαν να γνωρίζουν ότι διαπραγμάτευση κάνει η ΕΕ μόνο με τις κυβερνήσεις.

Η κατάσταση την οποία βιώνουμε ως χώρα και ως λαός δεν παρέχει άλλα περιθώρια δράσης για… επιδειξίες εξυπνακισμών. Όσοι θέλουν να εμφανίζονται ως κυβέρνηση εθνικής συνευθυνης, οφείλουν, πριν εκτοξεύσουν ο,τιδήποτε, να μελετούν προσεκτικά τις κινήσεις ντους. Και να περιορίσουν την αφθονία των λόγων τους. Αρκετά στραπάτσα έχουμε υποστεί από την πολυπραγμοσύνη και τον εξυπνακισμό. 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
3
=