Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : «Αστε με ήσυχο, όλοι»

Τελευταία ενημέρωση: 2012-06-15, 11:51:47
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ :  «Αστε με ήσυχο, όλοι»

Ας μας αφήσουν, τελευταίες ώρες πριν προσέλθουμε στις κάλπες, να μπορέσουμε να σκεφθούμε και να αποφασίσουμε με ψυχραιμία. Ας σταματήσουν τις επιχειρήσεις πανικού.

Ας πάψουν να περιφέρονται οι διάφοροι «μπαμπούλες», που επιδιώκουν να θολώσουν την κρίση μας. Όπως και οι μαχαλόμαγκες της πολιτικής, που επιχειρούν να βρουν οπαδούς, ανάμεσα στους απελπισμένους και θυμωμένους, υποσχόμενοι… κρεμάλες.

Είναι πολλοί εκείνοι που επιχειρούν να μας οδηγήσουν στην κάλπη υπό το κράτος θυμικών αντιδράσεων και όχι λογικών επεξεργασιών. Ας μην τους κάνουμε το χατίρι. Διότι ψηφίζουμε για το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας και όχι για να επιβιώσει το ένα τη το άλλο κόμμα και να «δικαιωθεί» ο ένας ή ο άλλος πολιτικός αρχηγός. Απέναντι στους κορυβαντιούντες και τους μορμολύττοντες είναι η ώρα να προσέλθουμε στην κάλπη σιγοτραγουδώντας το γνωστό άσμα «άστε με ήσυχο όλοι».

Έχουμε δικαίωμα, για τον εαυτό μας, αλλά και υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας, να κάνουμε τις επιλογές μας χρησιμοποιώντας τη λογική μας. Αξιολογώντας τις προτάσεις κάθε υποψήφιου «σωτήρα» της πατρίδας, επί συγκεκριμένων προβλημάτων. Να μπορούμε να κρίνουμε αν κάποιος από όλους έχει τη συνταγή που θα σταματήσει την έξαρση της ανεργίας. Ποιος έχει πράγματι εφαρμόσιμο πρόγραμμα για τον τερματισμό της ύφεσης και την επιστροφή στην ανάπτυξη, χωρίς την οποία τίποτε καλό δεν πρόκειται να προκύψει.

Αν πιστεύουμε ότι το μέλλον της χώρας είναι μέσα στην Ευρώπη, να μπορούμε ψυχραίμως να διακρίνουμε ποιος μας προσφέρει εγγυήσεις για μια ομαλή ευρωπαϊκή πορεία. Ποιος έχει την ικανότητα και την αντικειμενική δυνατότητα να κάνει τις καλύτερες δυνατές διαπραγματεύσεις. Ποιος, όλα αυτά τα χρόνια έχει σταθερή γραμμή και δεν κάνει συνεχώς κωλοτούμπες. Όχι από δογματική μονομανία όπως π.χ. το ΚΚΕ με τον αντιευρωπαϊσμό του, ή από προεκλογική μεταμφίεση των θέσεών του. Αλλά επειδή πράγματι έχει επίγνωση της πραγματικότητας και ξέρει να διεκδικεί το εφικτό.

Ελπίζω να είναι μεγάλο το ποσοστό των συμπατριωτών μας που το Σάββατο το βράδυ θα χάσουν τον ύπνο τους, επειδή θα σκέπτονται ότι δεν έχουν περιθώριο να παίξουν με την ψήφο τους. Και αφήνοντας πίσω τους μπαμπούλες και φόβητρα, θα αποφασίσουν ενθυμούμενοι ότι συχνάκις το υπεσχημένο «καλύτερο» είναι εχθρός του εφικτού καλού.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

www.massavetas.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=