Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Ανώμαλη προσγείωση

Τελευταία ενημέρωση: 2012-06-14, 12:28:15
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Ανώμαλη προσγείωση

Ελπίζω, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών να μην υποστούμε το σοκ μιας ανώμαλης προσγείωσης. Αλλά για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο θα πρέπει ο ένας εκ των διεκδικητών της εξουσίας, ο κ. Τσιπρας, να προσγειώσει εγκαίρως κάποιους αιθεροβάμονες από το στελεχικό δυναμικό του. Όπως για παράδειγμα τον κ. Λαφαζάνη. Που τον άκουσα στη ραδιοφωνική εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου να λέει απίθανης ανευθυνότητας μεγαλοστομίες.

«Δεν θα εκβιαστούμε από την τρόικα στο όνομα της διακοπής της χρηματοδότησης, θα πάμε μπροστά θα αντέξουμε και μία διακοπή χρηματοδότησης, θα υπάρχουν δυσκολίες αλλά θα αντέξουμε και δεν θα οπισθοχωρήσουμε στο όνομα μίας μνημονιακής πολιτικής που είναι καταστροφική για τη χώρα».

Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει εγκαταλείψει τέτοιες ουτοπίες, κατά τις οποίες μπορούμε τάχα να αντέξουμε ακόμη και αν μας κόψουν οι εταίροι μας την χρηματοδότηση, την ώρα που είναι αδύνατο να δανειστούμε από οπουδήποτε αλλού. Και καθιστάμενος πιο ρεαλιστής, αποκλείει τον «τσαμπουκά» και μιλά για διαπραγμάτευση. Ε, καιρός να το συνειδητοποιήσουν και όσοι φαίνεται ότι ζαλίστηκαν, ιπτάμενοι επί καλάμου, και δεν ξέρουν τι λένε.

Ο τόπος έχει ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση με ξεκάθαρους στόχους. Η οποία μακάρι να περιβάλλεται με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Διότι είναι πράγματι αναγκαίο να γίνει σκληρή διαπραγμάτευση με τους «κολλημένους» της μονόπλευρης λιτότητας. Κυβέρνηση ικανή να εμπνεύσει εμπιστοσύνη ιδίως μεταξύ των πολιτικών εκείνων δυνάμεων, στην Ευρώπη, οι οποίες ήδη αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική που έχει επιβληθεί επί της Ελλάδος είναι αδιέξοδη και καταστροφική. Όχι μόνο για την Ελλάδα. Αλλά για την ίδια την Ευρώπη.

Όσοι ψηφίσαμε στον ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς «για να τρομάξει το σύστημα», να αναγκασθεί να οδηγηθεί σε νέους προβληματισμούς η ευρωπαϊκή ηγεσία, αισθανόμαστε ότι η επιλογή μας έπιασε τόπο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαστε δεδομένοι ψηφοφόροι. Και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι έχουμε την διάθεση να επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε Λαφαζάνη, ή άλλον πρώην κνίτη, να πειραματισθεί στου κασίδη το κεφάλι, με τριτοκοσμικές αντιλήψεις.

Κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου, έχοντας εγκαταλείψει τις ακρότητες και μετεξελιχθεί σε ευρωπαϊστή, με σκληρή διαπραγμάτευση, απέσπασε τα ΜΟΠ, που άλλαξαν τη ζωή της υπαίθρου. Περιθώρια υπάρχουν και σήμερα. Αρκεί να συνειδητοποιήσουν, όσοι διεκδικούν την εξουσία, ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί λειτουργούν ακριβώς μέσα από την διαπραγμάτευση και τον συμβιβασμό.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

www.massavetas.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
1
=