Παλιά τους τέχνη κόσκινο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-06-12, 11:47:49
Παλιά τους τέχνη κόσκινο

Ακόμη και υπό υπηρεσιακή πολιτική ηγεσία, οι καρεκλοκένταυροι του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν να λειτουργούν με τα ίδια μυαλά, τις ίδιες αντιλήψεις που οδήγησαν στην εξαθλίωση μια σημαντική μερίδα των συμπατριωτών μας, τους συνταξιούχους. Παλιά τους τέχνη κόσκινο το κυνήγι των συντάξεων και… όποιον πάρει ο χάρος.

Διάβασα την ένα εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, πανικόβλητου από την υστέρηση εσόδων, ως φυσικό αποτέλεσμα της ύφεσης, με τις οδηγίες προς τις οικονομικές υπηρεσίες για το κυνήγι των οφειλετών. Και ομολογώ ότι τραβάω τα μαλλιά μου για το πνεύμα που την διέπει και τους στόχους που βάζει. Και δεν έχω και… πλεόνασμα ο έρημος.

Περίμενα ότι θα διάβαζα οδηγίες με αυστηρά χρονοδιαγράμματα, για το πώς θα εισπραχθούν τα λεφτά από εκεί που υπάρχουν. Ότι, για παράδειγμα, θα οριζόταν ένα τρίμηνο μέσα στο οποίο οι κατά τόπους Εφορίες έπρεπε να έχουν καθαρίσει όλες τις υποθέσεις εκείνων που χρωστάνε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Είτε πρόκειται για φυσικά πρόσωπα είτε για επιχειρήσεις. Ότι το επόμενο τρίμηνο θα ασχολούνταν με όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των πεντακοσίων χιλιάδων, μετά άνω των διακοσίων, αργότερα άνω των εκατό και ούτω καθεξής.

Αντί γι’ αυτό είδα μια από τα ίδια. Την εντολή να προχωρήσουν σε άμεση κατάσχεση συντάξεων.

Αν δηλαδή κάποιος συνταξιούχος των πεντακοσίων ή και των χιλίων ευρώ, που έτυχε να έχει ένα διαμέρισμα στο οποίο ζει, μοναδικό απόκτημα από κόπους αλλά και στερήσεις μιας ζωής, δεν μπόρεσε να εξοφλήσει την έκτακτη εισφορά, να του κατασχέσουν την σύνταξη. Και αυτό τίθεται ως στόχος πρώτης προτεραιότητας. Ωραίο κράτος.

Και ύστερα ψάχνουν να βρουν αλλού τις αιτίες που οδήγησαν στην πολιτική εξαφάνιση του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ και την εκκωφαντική συρρίκνωση της συγκυβερνώσας Νέας Δημοκρατίας, ή την εκπληκτική, για τα δεδομένα της συντηρητικής Ευρώπης, εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα εξουσίας. Ή να ερμηνεύσουν πώς θολώθηκε το μυαλό τόσων συμπατριωτών μας ώστε να καθιστούν ινδάλματά τους και να προσβλέπουν προς αυτούς ως δύναμη αντιστάσεως σε ένα ανάλγητο κράτος, τους διάφορους Κασιδιάρηδες, που δεν υπάρχουν μόνο στη «Χρυσή Αυγή».

Όσα πολιτικά κόμματα αποδέχονται σιωπηρώς αυτές τις πρακτικές και τις αντιλήψεις που εκφράζουν, θα το πληρώσουν ακριβά την Κυριακή.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

www.massavetas.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
1
=