Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Η ευθύνη Αντίστασης

Τελευταία ενημέρωση: 2012-06-09, 11:28:52
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ :  Η ευθύνη Αντίστασης

Καθόλου δεν συμμερίζομαι τις επιθέσεις κατά του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που υποχρεώνει τους τηλεοπτικούς σταθμούς, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να καλούν στις εκπομπές πολιτικού διαλόγου τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων. Ως θεσμικό όργανο, αυτό οφείλει να κάνει. Έστω και αν η γενικότερη λειτουργία αυτού του οργάνου μάλλον δεν του προσδίδει ιδιαίτερη σοβαρότητα. Αλλά τώρα δεν μπορεί να θέσει κανόνες απαγόρευσης για τους εκπρόσωπους ενός κόμματος που πήρε 440.894 ψήφους από τυφλωμένους συμπατριώτες μας.

Ούτε συμμερίζομαι τις ανακοινώσεις κομμάτων που ζητούν τον θεσμικό αποκλεισμό των νεοναζί από το δικαίωμα του λόγου. Ούτε με τις δημοσιογραφικές οργανώσεις, που έσπευσαν να υιοθετήσουν τέτοιες προτάσεις, συμφωνώ.

Ο λόγος της διαφωνίας μου είναι απλός. Διότι όλοι αυτοί πετάνε το μπαλάκι της πολιτικής τους ευθύνης, για αντίσταση απέναντι στο φασισμό, σε από μηχανής θεούς και θεσμούς. Ψάχνουν να βρουν κάποιον να απαγορεύσει την λειτουργία της «Χρυσής Αυγής» -διό και απευθύνονται στον Άρειο Πάγο- η τουλάχιστον να της αφαιρέσει το δικαίωμα στις τηλεοπτικές εμφανίσεις. Λες και οι ίδιοι «άνθρωποι» και με τα ίδια μυαλά, δεν μπορούν να αλλάξουν επωνυμία και να εμφανισθούν ως «άλλο» κόμμα, όπως για παράδειγμα συνέβη με τους ισλαμιστές στην Τουρκία.

Περίμενα από τους αντιμαχόμενους τον φασισμό και υπεραμυνόμενους του δημοκρατικού πολιτεύματος πολιτικούς, όλων των κομμάτων, να λύσουν εκείνοι το πρόβλημα και όχι να ψάχνουν για επιστάτες της δημοκρατίας. Και ο τρόπος είναι απλός και ξεκάθαρος: Οι εκπρόσωποι όλων των δημοκρατικών κομμάτων, ανεξαρτήτως χρώματος και ιδεολογίας, να αρνούνται να κάθονται στο ίδιο τηλεοπτικό τραπέζι διαλόγου με τους εκπρόσωπους των νεοναζί. Μόλις εμφανίζεται κάποιος τραμπούκος, τύπου Κασιδιάρη, να αποχωρούν ομοθυμαδόν.

Ας τους αφήσουν να παραληρούν μόνοι τους, από τον τηλεοπτικό χρόνο που δικαιούνται εφόσον είναι κόμμα αποδεκτό από τον Άρειο Πάγο. (Και, δυστυχώς, από το εκλογικό σώμα). Η λογική του αποκλεισμού θα οδηγήσει στην μυθοποίησή τους. Ενώ, όταν εμφανίζονται, δικαιώνουν την ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου: «Εδοξάσθη κρυπτόμενος, εγελοιοποιήθη εμφανιζόμενος».

Αυτό περιμένω από τους πολιτικούς. Και από τους δημοσιογράφους περιμένω το προϊόν μιας ερευνητικής δημοσιογραφίας, που θα αναδεικνύει το πραγματικό πρόσωπο των νεοναζιστών. Ώστε κανένας πολίτης να μην οδηγείται στην κάλπη χωρίς να γνωρίζει με ποιους έχει να κάνει.

Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας απαιτεί μια νέα περίοδο ενεργητικής Αντίστασης κατά του φασισμού.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

www.massavetas.gr

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
8
=