Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Η ντροπή της Ελλάδας

Τελευταία ενημέρωση: 2012-06-08, 11:50:21
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Η ντροπή της Ελλάδας

Οσα παρακολουθήσαμε να εξελίσσονται σε ζωντανή εκπομπή, στον Αντένα, με τις τραμπουκικές επιθέσεις του φασίστα «βουλευτή» -χυδαιολογίες και χειροδικία- εναντίον της Ρένας Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ και της Λιάνας Κανέλλη του ΚΚΕ, δεν είναι τίποτα μπροστά σε όσα πρόκειται να ζήσουμε ως κοινωνία, μετά την πανηγυρική είσοδο του φασισμού στο κοινοβούλιο και γενικότερα στο δημόσιο βίο μας. Να τους χαίρονται οι ηθικοί αυτουργοί. Οι 440.894 πολίτες μιας χώρας καμένης από τον φασισμό, που δεν βρήκαν άλλο τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την αποτυχία του πολιτικού μας συστήματος. Παρά να δώσουν ψήφο στους φασίστες.

Για την εξέλιξη αυτή είχα προϊδεάσει τους αναγνώστες μου από τα φύλλα της 9 Μαρτίου:

Κινδυνεύουμε πράγματι να δούμε να κάθονται στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων εκείνοι που κατεβαίνουν στις συγκεντρώσεις και τις άλλες εκδηλώσεις τους, εξοπλισμένοι με όχι μόνο με λοστούς αλλά και με φονικά όργανα. Μορφώματα με ουδόλως αποκρυπτόμενη φασίζουσα “ιδεολογία”. Με περίσσευμα ρατσιστικού μίσους. Μαθημένοι να λειτουργούν ως παρακράτος…

Αυτή η εξέλιξη θα είναι η μεγάλη ντροπή του πολιτικού μας κόσμου. Αλλά και του ίδιου του λαού…

Ελπίζω, το φιλότιμο του Έλληνα να μην επιτρέψει να συμβεί αυτό το ανοσιούργημα. Θα είναι ντροπή για όλους μας. Διό και εκπέμπω SOS εγκαίρως. Όχι οι φασίστες στη Βουλή.

Δυστυχώς, όχι μόνον μπήκαν, έστω και για λίγες ώρες, στη Βουλή, αλλά μπήκαν πανηγυρικώς. Με ένα ποσοστό για το οποίο θα πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι μας. Όσοι αψηφήσαμε -ή και συνεχίζουμε να αψηφούμε- τον κίνδυνο. Που δεν μιλήσαμε στον διπλανό μας. Δεν τον βοηθήσαμε να καταλάβει ότι δεν είναι «λύση» των προβλημάτων μας να αρχίσουμε να… πλακώνουμε ο ένας τον άλλο.

Τόσοι Έλληνες να ψηφίζουν τον φασισμό, ακόμη και στο Δίστομο και στα Καλάβρυτα, κακά τα ψέματα. Είναι εθνική ντροπή. Για την οποία την πρώτη ευθύνη φέρουν οι πολιτικοί μας, έτσι όπως κατάντησαν τον δημόσιο βίο. Αλλά δεν είμαστε άμοιροι αυτής της ευθύνης και οι πολίτες. Όσοι δεν αντιδρούμε, κάθε μέρα, κάθε ώρα, μπροστά στο φαινόμενο του φασισμού. Όσοι δεν κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να μην ξαναβρεθούν τόσες χιλιάδες συμπατριώτες μας να προσφέρουν τον κόρφο του στο αυγό του φιδιού.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

www.massavetas.gr

ΤΗΛ. 213 0080294 - ΚΙΝΗΤΟ 6944 966452 - email giorgis@massavetas.gr

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
8
=