Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Καναπέδες για επιδέξιους κ…

γ-π-μασσαβετασ-καναπέδες-για-επιδέξι-286979

Οσο περισσότερο διαβάζω τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της μεγάλης λεηλασίας, με πρωταγωνιστή τον παραλίγο πρωθυπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, και τις παράλληλες ξιπασμένες δραστηριότητες της συζύγου του, τόσο τα νεύρα μου γίνονται κρόσσια. Αλλά τι αξία έχουν αυτά τα κρόσσια τα δικά μας μπροστά σε εκείνα που αγόραζε η κ. Σταμάτη για τους καναπέδες της; «Κρόσσια για δύο καναπέδες 2.626,57 ευρώ», αναφέρουν τα λογιστικά κιτάπια του Άκη.

Δεν λέω, το ότι αμφότερα τα μέλη του ζεύγους με την ναπολεόντεια νοοτροπία βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού, είναι μια ικανοποίηση. Για κάθε πικραμένο. Για κάθε προδομένο που σήκωσε όλους αυτούς στην πλάτη του. Αλλά τις δουλειές ο Άκης δεν τις έκανε μόνος του. Είκοσι επτά άτομα παρελαύνουν από τις σημειώσεις του ως συνεργάτες. Άλλοι με τα μικρά τους ονόματα, άλλοι με ψευδώνυμα. Όπως συνηθίζεται στις μαφιόζικες συμμορίες.

Το να πάρουν όλοι αυτοί, κάποια στιγμή, το δρόμο της φυλακής είναι βεβαίως μια πράξη δικαιοσύνης. Αλλά για μένα θα είναι μία πράξη μισερή. Πότε με το ένα τερτίπι, πότε με το άλλο, πότε από το ένα παράθυρο των νόμων -που έχουν φτιαχτεί στα μέτρα τους- πότε με το άλλο, μετ’ ου πολύ, θα γυρίσουν στα «σπιτάκια» τους να απολαμβάνουν τον καφέ τους σερβιρισμένο στα Limoge σερβίτσια τους, καθισμένοι αναπαυτικώς στους καναπέδες με τα κρόσσια τους.

Για να γελάσει πράγματι το χείλι κάθε πικραμένου, θα περίμενα μετά τις δίκες και τις καταδίκες (που ελπίζω ότι θα υπάρξουν κάποια στιγμή), να δω να δημεύεται η περιουσία κάποιου από αυτούς. Να δω τον καναπέ των 34.860,38 ευρω συν το ύφασμα των 19,701,46, συν τα κρόσσια των 2.262,57 και το κορδόνι των 552,96 να εκχωρείται σε γηροκομείο. Ή σε οίκο φιλοξενίας αστέγων. Διότι μελετώντας την ψυχολογία αυτών των άπληστων, είμαι βέβαιος πως ο πισινός της κ. Σταμάτη θα έχει μεγαλύτερη θλίψη και στερητικό σύνδρομο από την απουσία του καναπέ, από όσο έχει η ψυχή της για την στέρηση της παρουσίας του ίδιου του Άκη.

Και βεβαίως όχι μόνο τα ακίνητα και κινητά του Άκη και των συνεργατών του. Αλλά και των κυρίων του ΙΚΑ Καλλιθέας, και των… ευυπόληπτων δικαστικών, δικηγόρων και άλλων μελών της συμμορίας των ακινήτων. Μόνο αυτό θα τους πονέσει πράγματι.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
www.massavetas.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου