Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Αγαπητέ Αλέξη

Τελευταία ενημέρωση: 2012-05-23, 12:04:47
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Αγαπητέ Αλέξη

Αυτό που έχεις ήδη καταφέρει, αγαπητέ Αλέξη Τσίπρα, είναι πολύ μεγάλο. Τέτοιο ποσοστό δεν μπόρεσε να πάρει ούτε καν ο πραγματικός «Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου», με γκεσέμια τους αείμνηστους Χαρίλαο Φλωράκη και Λεωνίδα Κύρκο. Και η Αριστερά είχε να βρεθεί στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το 1958, όταν η ΕΔΑ είχε φτάσει το 25%.

Από το 16,78% όμως ως την εξουσία είναι μακρύς ο δρόμος. Και δεν είναι διαγωνισμός πολιτικών καλλιστείων, όπου το έπαθλο προσφέρεται σε εκείνον που τα λέει πιο ωραία, πιο ευχάριστα στα αυτιά των καθημαγμένων από την πολιτική της λιτότητας Ελλήνων πολιτών. Αλλά σε εκείνον που φαίνεται πιο υπεύθυνος. Πιο έτοιμος να γυρίσει το τιμόνι με σταθερό χέρι, ώστε ο ελληνικός «Τιτανικός» του αλήστου μνήμης Παπακωνσταντίνου, να αποφύγει το παγόβουνο της άτακτης χρεοκοπίας.

Με το συμπάθιο, αλλά οι ηγέτες που φιλοδοξούν να λύσουν τα προβλήματα της χώρας τους, οφείλουν να έχουν ξεκάθαρο στόχο και λόγο. Και να κτίζουν τις αναγκαίες συμμαχίες εντός και εκτός της χώρας. Το «φτωχός και μόνος καουμπόη» είναι χαριτωμένο στον εικονογραφημένο «Λούκι Λουκ», αλλά δεν ενδείκνυται ως στρατηγική στην πολιτική κονίστρα. Το είχες και εσύ αποδεχθεί προεκλογικώς. Διό και χρησιμοποιούσες την διαφαινόμενη νίκη του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία ως «όπλο», με την έννοια της αλλαγής των συσχετισμών στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έμπλεος χαράς από την υποδοχή που σου επιφύλαξε το άλλοτε κραταιό, αλλά τώρα περιθωριοποιημένο Κ.Κ. Γαλλίας, αλλά και οι εκπρόσωποι τον μέσων ενημέρωσης, που έσπευσαν να δουν τον άνθρωπο που εκτόξευσε την Αριστερά της Ελλάδος στο υψηλότερο σημείο σε όλη την Ευρώπη, ολίσθησες σε ένα ατόπημα. Επιτέθηκες στον άνθρωπο που ως χθες υπολόγιζες ως σύμμαχο «σε μια πορεία αλλαγής στην Ευρώπη». Αποκάλεσες τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας «Ολαντρέου». Με την ίδια ευκολία που εδώ αποκάλεσες τον Φώτη Κουβέλη «Καρατζαφέρη της Αριστεράς», ενώ ζητάς κυβέρνηση της Αριστεράς.

Το ίδιο βράδυ τρία στελέχη σου (Βούτσης, Σακοράφα, Σκουρλέτης) συντάχθηκαν με την Μέρκελ και τον Γιώργο Παπανδρέου προαναγγέλλοντας δημοψήφισμα, για την παραμονή ή όχι στο ευρω, δυο εικοσιτετράωρα με την επίθεσή σου στη Μέρκελ για τον ίδιο λόγο. Φοβάμαι ότι μου θυμίζετε τη διαφήμιση με την καρικατούρα ληστείας σε τράπεζα. Θα οργανωθείτε κάποτε;

 

 

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas.gr

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
1
=