Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : «Βγάζει μάτι»

Τελευταία ενημέρωση: 2012-05-19, 11:48:56
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : «Βγάζει μάτι»

 «Το γινάτι βγάζει μάτι» λέει ο λαός μας. Και στις ελάχιστες ημέρες από την ανάδειξη ως την διάλυση της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Ιουνίου περίσσεψε το κομματικό γινάτι. Έτσι η Βουλή διαλύεται αφήνοντάς μας πίσω μόνο ένα νέο ρεκόρ.  Νέο ρεκόρ Ελλάδος και Ευρώπης -για κόσμου δεν είμαι σίγουρος- αυτή η διήμερη θητεία των βουλευτών μας. Για την οποία μερικοί είχαν την αξίωση να λάβουν και βουλευτική αποζημίωση.

 

Αμέσως άρχισαν και πάλι οι δημοσκοπήσεις. Που αν επαληθευθούν θα μας οδηγήσουν και πάλι σε αδιέξοδο. Διότι η τάση που καταγράφεται είναι να ενισχύσουν τα ποσοστά τους, παίρνοντας και το ανάλογο μερίδιο εδρών, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και πάλι χωρίς κανένας από τους δυο, ακόμη και εισπράττοντας το «δώρο» των πενήντα βουλευτών, να μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

 

Τα αριθμητικά δεδομένα είναι απλά. Με την καταγραφόμενη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, την πτώση του ΚΚΕ –που έτσι και αλλιώς δεν μετέχει στο «παιγνίδι της εξουσίας»- και την σταθεροποίηση ή και βελτίωση της θέσης της ΔΗΜΑΡ, τα κουκιά δεν βγαίνουν για «κυβέρνηση της Αριστεράς». Και επειδή η ακυβερνησία δεν είναι δυνατόν να παρατείνεται στο διηνεκές, ούτε να καλούμεθα μια Κυριακή κάθε μήνα να ψηφίζουμε, κάτι πρέπει να γίνει. Κάποιοι θα πρέπει να συνεργασθούν.

 

Οπότε ή θα αλλάξει το τροπάρι ο ΣΥΡΙΖΑ και από την «κυβερνώσα Αριστερά», θα περάσει στην «συγκυβερνώσα Αριστερά», βάζοντας την σφραγίδα του, είτε είναι πρώτο κόμμα είτε δεύτερο, στις από δω και πέρα εξελίξεις, ή θα αφήσει το πεδίο ελεύθερο στον άλλοτε ισχυρό δικομματισμό να επανακαθορίσει την πορεία της χώρας. Οπότε μακάρι να αποδειχθεί αξιόπιστη η διαβεβαίωση ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουμε μια «δημιουργική και υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση», κατά την πρόσφατη δήλωση του κ. Τσιπρα και όχι την γνωστή μας τακτική του «χαλασμού» που έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν από αξιωματικές αντιπολιτεύσεις.

 

Πολλοί κινδυνολογούν. Προσωπικώς θέλω να αισιοδοξώ ότι στο τέλος οι πολιτικοί μας ταγοί θα εγκαταλείψουν τα γινάτια και τα τερτίπια και θα προέλθουν, μαθητευόμενοι έστω, στο σχολείο της συνεργασίας, της συνδιαλλαγής και των ρεαλιστικών στόχων, ανακαλύπτοντας τους κοινούς παρανομαστές και όχι μόνον τους διαιρέτες. Αυτό ελπίζω, για τα παιδιά μου. Για τα παιδιά μας.

 

 

 

 

 

 

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

www.massavetas.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=