Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : «Καλάμων αφιππεύσατε»

Τελευταία ενημέρωση: 2012-05-18, 12:26:30
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : «Καλάμων αφιππεύσατε»

 

Είμαστε έξυπνος λαός. Με «αστείρευτες δυνατότητες», όπως λένε, κολακεύοντας μας, οι πολιτικοί ηγέτες, όταν ζητούν την ψήφο μας. Το κακό είναι ότι συχνά στη δημόσια ζωή του τόπου γίνεται σύγχυση ανάμεσα στην εξυπνάδα και τον εξυπνακισμό. Ιδίως όταν οι έξυπνοι ομιλούν ολίγο, ενώ οι εξυπνάκηδες θορυβούν κάθε φορά που θεωρούν ότι κάτι «φαεινό» κατέβασε η γκλάβα τους.

 

Τούτες τις μέρες γέμισαν οι οθόνες των τηλεοπτικών σταθμών και τα μικρόφωνα των ραδιοφώνων ή τα έντυπα από «εξυπνάδες» που εκτοξεύονται αβασανίστως. Ο ένας εκτοξεύει την ιδέα του για ένα νέο χαράτσι, εκατό ευρώ τον μήνα, που θα επιβληθεί σε όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα άνω των 1.600 ευρώ μηνιαίως, είτε έχουν να πληρώσουν στεγαστικά δάνεια, να σπουδάσουν παιδιά, είτε όχι. Ο άλλος θεωρεί ότι δίκαιη ανακατανομή των βαρών είναι να επιβάλει πρόσθετο φόρο ένα τοις εκατό, όχι επί των κερδών, αλλά στο σύνολο του κύκλου εργασιών κάθε επιχείρησης, ακόμη και αν έχει παθητικό. Να της δώσουμε μια ακόμη, να πάει ταχύτερα στο κλείσιμο. Να χάσουν και άλλοι άνθρωποι τη δουλειά τους. Ο τρίτος προαναγγέλλει δέσμευση των καταθέσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη.

 

Επειδή όλα αυτά τα ακούν οι απλοί άνθρωποι και πανικοβάλλονται, με αποτέλεσμα να τραβάνε τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες -επτακόσια εκατομμύρια μέσα σε ελάχιστο χρόνο- κάποιος πρέπει να τους μαζέψει. Διότι η κατάσταση της οικονομίας, που έχει ήδη τα μαύρα της τα χάλια, δεν επιτρέπει την διαμόρφωση κλίματος πανικού από εξυπνακισμούς. Και επειδή όλα αυτά προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου θέλω να πιστεύω οι πράγματι έξυπνοι άνθρωποι πρέπει να είναι πλείονες των θορυβούντων εξυπνάκηδων, που μάλλον καβαλήσανε το καλάμι, καιρός κάποιος να δώσει το παράγγελμα «καλάμων αφιππεύσατε, αρμ».

 

Η Αριστερά, που καταγράφεται ως η ανερχόμενη δύναμη, δεν πρόκειται να γίνει «κυβερνώσα Αριστερά» όταν, εκτός από τις θλιβερές εμφύλιες αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομματικών σχηματισμών της, δίνει ακόμη και μέσα στο ίδιο το σχήμα που αυτή την ώρα κυριαρχεί, την εικόνα του «δώδεκα απόστολοι, σαράντα πέντε Ευαγγέλια».

Το γάλα στο καρδάρι μαζεύεται με κόπο. Αλλά χύνεται πολύ εύκολα. Κάποιος πρέπει να τους μαζέψει όλους αυτούς τους επί καλάμου υπεριπτάμενους.

 

 

 

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

www.massavetas.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
5
=