Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Δημοκρατία με εκπτώσεις;

Τελευταία ενημέρωση: 2012-05-15, 12:18:50
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Δημοκρατία με εκπτώσεις;

Αντιλαμβάνομαι το πόσο ενοχλητικό είναι, για εκπροσώπους δημοκρατικών κομμάτων, είτε τοποθετούνται στη Δεξιά, είτε στο Κέντρο, είτε στη Αριστερά, να κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τους νεοναζιστές. Αλλά η Δημοκρατία δεν λειτουργεί με… εκπτώσεις. Από τη στιγμή που ένα τμήμα του λαού, θολωμένο προφανώς από την οργή του, έστειλε τους εκπροσώπους της «Χρυσής Αυγής» στη Βουλή, δεν υπάρχει νόμιμη οδός για να τους αποξενώσει κανείς από τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας.

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διευκόλυνε τους πολιτικούς αρχηγούς να αποφύγουν το «πικρό ποτήρι» με το τέχνασμα της χωριστής συνάντησης των τριών «εντολοδόχων» και της κατά μόνας συνάντησης με τους υπολοίπους. Αν όμως, μετά από το αδιέξοδο αυτών των συναντήσεων, κρίνεται ότι χρειάζεται να συνέλθει, όπως κατά το παρελθόν, το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει κανένα δικαίωμα να αποκλείσει οποιοδήποτε κόμμα. Επομένως όποιος λέει ότι θα συμμετάσχει στο συμβούλιο αλλά μόνον αν δεν μετέχει η «Χρυσή Αυγή», ζητά κατάργηση της συνταγματικής νομιμότητας.

 

 

 

 

 

Τα πράγματα είναι απλά. Στην υποθετική περίπτωση που λειτουργήσει, για όσο χρόνο λειτουργήσει, αυτή η Βουλή, με τη σύνθεση της, όπως αναδείχθηκε από τις εκλογές, θα έχει και τους νεοναζιστές βουλευτές. Κάτι απίθανες φάτσες που θυμίζουν «προστάτες» της νύχτας. Υποχρεωτικώς θα παρακάθηνται στα ίδια έδρανα. Τι θα κάνουν όσοι ενοχλούνται; Θα απέχουν μονίμως από τις συνεδριάσεις της Βουλής; Όχι βέβαια. Επομένως το επιχείρημα δεν μετέχω σε σύσκεψη υπό τον πρόεδρο, για αναζήτηση λύσης, εφόσον μετέχουν και «αυτοί», ή εντάσσεται στα όρια του πολιτικού τεχνάσματος ή είναι πολιτικό ατόπημα.

 

 

 

 

 

Διότι είναι ατόπημα να νομιμοποιηθεί η λογική του εκβιαστικού αποκλεισμού. Μπορεί σήμερα να στρέφεται εναντίον των αντιπαθών σε όλους τους άλλους «φουσκωτών» της «Χρυσής Αυγής», αλλά αν γίνει η αρχή, αύριο, μπορεί να στραφεί εναντίον οιουδήποτε. Τι θα γίνει αν αύριο κάποιος λέει «δεν κάθομαι στο ίδιο τραπέζι με τους κομμουνιστές»;

 

 

 

 

 

Δεν το έχει πει ούτε ο Μαρξ, ούτε ο Πλεχάνωφ. Μας το λέγανε όμως οι μανάδες μας. Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει. Και ο τόπος έχει ανάγκη από ψωμί.

 

 

 

 

 

Στην εκλογική ιστορία του τόπου πολλοί υπέστησαν την οδυνηρή εμπειρία του «πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν» από την μια εκλογή στην άλλη.

 

 

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

 

www.massavetas.gr

 

 

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=