Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ :Η δική τους υπογραφή;

Τελευταία ενημέρωση: 2012-05-11, 12:11:26
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ :Η δική τους υπογραφή;

 

Περισσεύει η κινδυνολογία και η καταστροφολογία, εντός και εκτός Ελλάδος, επειδή ο λαός τιμώρησε τα κόμματα που ανέλαβαν βαρύτατες δεσμεύσεις. Τα τιμώρησε όχι μόνο γιατί είναι βαρύτατες, αλλά κυρίως διότι είναι αδιέξοδες. Δεν είδαν οι πολίτες «φως στο τούνελ». είδαν μόνο θυσίες χωρίς ανταπόδοση. Και το ακόμη χειρότερο: Παρά τις θυσίες, η χώρα να βυθίζεται ακόμη περισσότερο στην ύφεση.

 

 

Μας ζητούν -και ευλόγως- να τιμήσουμε την υπογραφή μας. Και λέω «ευλόγως» διότι οι υπογραφές που μπήκαν στο δεύτερο μνημόνιο, για τους αντισυμβαλλόμενους, τους δανειστές μας, δεν ήταν απλώς οι υπογραφές του Παπανδρέου, του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Δεν ήταν οι υπογραφές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας αλλά της Ελλάδας. Είναι λοιπόν φυσικό να ζητούν από την Ελλάδα, οποιαδήποτε κυβέρνηση και να έχει, να «τιμήσει την υπογραφή της».

 

 

Κατά τούτο απείχε από το πολιτικώς ορθό η αξίωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, προς τους ηγέτες των δύο κομμάτων να υπογράψουν δήλωση μετανοίας, ανακαλώντας τις προηγούμενες υπογραφές τους. ήταν και λάθος τακτικής. Διότι όπως δίδαξε άλλοτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται, όπως και πράγματα που γίνονται χωρίς να λέγονται. Αλλαγές μπορούσαν να επιδιωχθούν και να επιτευχθούν, αν καταφέρναμε να έχουμε μια ισχυρή πολυκομματική κυβέρνηση, χωρίς ρητορικές «μαγκιές».

 

 

Αρκεί να βάζαμε τα πράγματα στη θέση τους. Και μεταξύ αυτών και τους εταίρους μας. Σύμφωνοι, κύριοι. Εμείς να σεβαστούμε τις υποχρεώσεις μας. Μόνο που την υποχρέωση να τιμήσει την υπογραφή της δεν την έχει μόνον η Ελλάδα. Την έχετε και εσείς. Οι οποίοι είχατε συναποδεχθεί τον Ιούνιο του 2011, βλέποντας την τραγική αποτυχία του πρώτου μνημονίου, ότι χρειάζεται ένα «νέο σχέδιο Μάρσαλ», για την πατρίδα μας. Ότι πέρα από τα δανεικά που είναι για την εξυπηρέτηση των δανεικών, για να μη χάσουν οι τράπεζές σας και οι επενδυτικοί σας όμιλοι, επιβάλλεται να δοθούν χρήματα στην Ελλάδα που θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικώς για την ανάπτυξη.

 

 

Συμφωνήσατε τον Ιούνιο, αλλά το ξεχάστε τον Οκτώβριο. Και έκτοτε το κάνετε γαργάρα. Ελάτε λοιπόν να το ξαναθυμηθούμε και να το κάνουμε πράξη τώρα. Για να μπορέσουμε να ξαναβάλουμε μπρος την οικονομία μας. Ώστε να μπορούμε να φανούμε και συνεπείς στις υποχρεώσεις μας.

 

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

 

www.massavetas.gr

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
3
=