Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ :Τι «μέτωπο» θέλουμε;

γ-π-μασσαβετασ-τι-μέτωπο-θέλουμε-301617

Οι ηττημένοι πολιτικοί ηγέτες των εκλογών εμφανίζονται στην πράξη απρόθυμοι να κάνουν θυσίες ώστε να βρεθεί η λύση που έχει ανάγκη ο τόπος. Δηλαδή η συγκρότηση μιας πολυκομματικής κυβέρνησης ικανής να ορθώσει το ανάστημά της και να επιδιώξει ριζική αλλαγή τής ως τώρα επιβαλλόμενης έξωθεν πολιτικής. Αυτής της πολιτικής την οποία ο βρετανικός «Ιντιπέντεντ» έχει χαρακτηρίσει ως έγκλημα κατά της Ελλάδος, ο Χέλμουτ Σμιτ την περιέγραψε ως απλή εξυπηρέτηση προς τις τράπεζες και όλοι οι μη «κολλημένοι» στο άρμα της Μερκελ και του Σόϊμπλε αναλυτές έχουν καταγγείλει ως αδιέξοδη.

Αντιθέτως βάζουν με ευκολία άφθονο νερό στο κρασί τους, όπως αποδεικνύεται με τις τελευταίες δηλώσεις τους, όταν πρόκειται να προωθήσουν σχέδια ατομικής ή κομματικής διάσωσής τους. Τότε οι βαθιές ιδεολογικές διαφορές παραμερίζονται και απευθύνονται, προς πάσα κατεύθυνση, προσκλήσεις για την σύμπτυξη «μετώπων».

«Κεντροδεξιό φιλοευρωπαϊκό» μέτωπο από τη μια, «προοδευτικό κεντροαριστερό» μέτωπο από την άλλη.

Προκειμένου να διασωθεί το κόμμα και ο αρχηγός του, κομμάτια να γίνει. Ας παραμερίσουμε όλες τις διαφορές. Τουτέστιν ας κάνουμε άλλη μια κωλοτούμπα. Με διεργασίες του παρασκηνίου. Όχι με προσφυγή στη βάση του κάθε κόμματος για πλήρη ανανέωσή του. Ούτε καν μια κοινή συνεδρίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας με την Κεντρική Επιτροπή του ενός ή το Εθνικό Συμβούλιο του άλλου, ώστε πέρα από τους επιμέρους αρχηγούς και τα επιτελεία με τους δοτούς συμβούλους, να «μιλήσει» το ίδιο το κόμμα.

Δεν ξέρω πόση επιτυχία θα έχουν τα εγχειρήματα για την συγκρότηση τέτοιων «μετώπων». ξέρω μόνο ότι οι κάλπες ανέδειξαν πράγματι ένα άτυπο «μέτωπο» των πολιτών κατά της μνημονιακής πολιτικής έτσι όπως την γνωρίσαμε ως τώρα. Ένα μέτωπο αντίστασης στην εξαθλίωση. Με ετερόκλητη βεβαίως κομματική σύνθεση. Αλλά με το ίδιο αυθόρμητο μήνυμα, που είναι και πρόσταγμα προς το εσωτερικό αλλά και προειδοποίηση προς το εξωτερικό: Δεν πάει άλλο. Φτάνει πια.

Οι αδιαμφισβήτητες νίκες του ΣΥΡΙΖΑ και των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» και οι κραυγαλέως δραματικές ήττες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν ότι οι πολίτες ένα μόνο «μέτωπο» έχουν στο μυαλό τους. Εκείνο που θα τους απαλλάξει από την υποθήκευση της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας και από τον πλήρη ευτελισμό της ζωής των πολιτών της. Τα άλλα «μέτωπα» αφορούν μόνο στους αγχωμένους πολιτευτές.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

www.massavetas.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου