Γ. Π. Μασσαβέτας : Δύο ήττες χωρίς μία παραίτηση

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-30, 15:10:28
Γ. Π. Μασσαβέτας :  Δύο ήττες χωρίς μία παραίτηση

Υποτίθεται ότι ένα βασικό εθνικό μας γνώρισμα είναι το φιλότιμο. Οπότε, είναι εύλογο να περιμένουν οι πολίτες, όταν κάποιοι διοικούντες, πολιτικοί ή υπηρεσιακοί παράγοντες κάνουν την …πατάτα, να υποβάλουν και τις παραιτήσεις τους. Αμ δε.

*** Η ΔΕΗ έχει μια προκλητικώς χρυσοπληρωμένη διοίκηση. Μόνο το …μεροκάματο του διευθύνοντος συμβούλου είναι της τάξεως των 10.000 ευρώ, άνω των 350.000 ετησίως. Μια διοίκηση, που αποφασίζει να δώσει και μπόνους στον εαυτό της. Ταυτοχρόνως επιχειρεί να φαλκιδεύσει τα δικαιώματα των πελατών της. Να τους …απαγορεύσει το δικαίωμα να προσφεύγουν στην πρωτοβάθμια δικαιοσύνη, στους φυσικούς δικαστές, όταν κρίνουν ότι η εταιρεία αυτή και κατ’ επέκταση οι λοιποί πάροχοι ληστεύουν τους καταναλωτές, όπως με την άθλια φάμπρικα της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Για να ανακόψουν το κύμα των προσφυγών μεμονωμένων καταναλωτών, αλλά και οργανώσεων, όπως οι δικηγορικοί σύλλογοι, στα Πρωτοδικεία της χώρας, τα σαΐνια της ΔΕΗ προσέφυγαν στον Αρειο Πάγο επιδιώκοντας να στηθεί μια «πιλοτική δίκη». Ωστόσο, ο Αρειος Πάγος, που είναι ακυρωτικό και όχι δικαστήριο ουσίας, όπως τα Πρωτοδικεία και τα Εφετεία, είπε ένα ηχηρότατο «όχι» στο τέχνασμά τους. Την πάτησαν …πανηγυρικώς, αλλά, παρά το φιάσκο τους, δεν ίδρωσε το αφτί τους. Κανείς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να υποβάλει την παραίτησή του. Το χειρότερο, κανείς από την κυβέρνηση, από αυτούς δηλαδή που τους επέλεξαν, δεν αισθάνθηκε ότι όφειλε να ζητήσει παραιτήσεις.

*** Η Τουρκία πέτυχε να καταχωρήσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ως …εμπορικό σήμα, την ονομασία «Τουρκοαιγαίο», σε θεσμικό όργανο στο οποίο μετέχει και εκπρόσωπος της Ελλάδος,  ο οποίος είτε απουσίαζε, δεν κατάλαβε, είτε ….κοιμόταν, πάντως δεν προέβαλε καμία αντίδραση. Αν και χρυσοπληρώνεται και αυτός, με τα εκτός έδρας του, για να προστατεύει, υποτίθεται, τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ούτε και σε αυτή την περίπτωση μάθαμε ότι κάποιος είχε την ευαισθησία να υποβάλει την παραίτησή του, είτε ο άμεσος, ο φυσικός υπεύθυνος για την εξοργιστική αυτή νίλα, είτε κάποιος πολιτικός προϊστάμενός του. Κατά τα άλλα, υποτίθεται ότι το εθνικό μας γνώρισμα είναι το …φιλότιμο. Μόνο που τελικώς φιλότιμο υπάρχει στις ταινίες, όπως στη γνώστη κωμωδία με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, αλλά όχι στα αρμόδια όργανα. Τρέχουμε τώρα να κάνουμε ενστάσεις, με πιθανότερο να μας απαντήσουν «μα αφού και εσείς το αποδεχθήκατε».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
9
=