Γ.Π. Μασσαβέτας: Σας έπιασαν στον ύπνο…σε εταιρικά σεντονάκια

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-29, 14:15:41
Γ.Π. Μασσαβέτας: Σας έπιασαν  στον ύπνο…σε εταιρικά σεντονάκια

Κακά τα ψέματα κ. πρόεδρε. Εχει γίνει άκρως επικίνδυνη «πατάτα» και την ευθύνη τη φέρει εξ ολοκλήρου η κυβέρνησή σας. Η Τουρκία, με πρόσχημα τουριστική διαφημιστική εκστρατεία, επιχειρεί να επιβάλει αλλαγή του ονόματος του Αιγαίου σε …Τουρκοαιγαίο. Δεν το επιχειρεί απλώς. Το πέτυχε ήδη σε σημαντικό βαθμό, αφού απέσπασε την αποδοχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δηλαδή και της Ελλάδας και της Κύπρου, διότι στο όργανο, που αποδέχθηκε το τουρκικό αίτημα, το οποίο επιχειρεί τώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να υποβαθμίσει ως ένα «κάποιο γραφείο», μετέχουν με εκπρόσωπό τους όλες οι χώρες.

Πού ήταν ο δικός μας εκπρόσωπος, όταν έγινε η σχετική συζήτηση και ελήφθη η απόφαση; Είχε πάει για ψώνια; Γιατί δεν αντιδράσαμε, όπως έπρεπε, όταν έπρεπε και τώρα τρέχουμε να κάνουμε ενστάσεις εκ των υστέρων;

Κακά τα ψέματα. Εχει απόλυτο δίκιο να σας τα «χώνει» ο σκιώδης υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος. Μπορώ να πω ότι, σχετικώς, με το γάντι διατυπώνει την κριτική του: «Υπό συνθήκες ακραίας αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο το εμπορικό σήμα turkaegean είναι επιθετικό και απαράδεκτο ότι έγινε αποδεκτό από την ΕΕ. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για τις ενέργειες ή παραλείψεις της».

 

Οι δικαιολογίες, που μας αράδιασε ο κ. Οικονόμου, κάθε άλλο παρά είναι πειστικές. Ούτε μας καθησυχάζει η διαβεβαίωσή του, ότι, αφού κάναμε τον χαζό ή τον «ωσεί παρόντα» την ώρα της κρίσεως, τώρα θα ξεκινήσουμε, κατόπιν εορτής, τον αγώνα να ακυρώσουμε εκείνα, που έπρεπε και μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει. Στην κρίση των αναγνωστών οι ισχυρισμοί του:

 

«Δεν το δέχτηκε η Ευρωπαϊκή Ενωση. Είναι ένα γραφείο, το οποίο στην ουσία κατοχυρώνει βιομηχανικές ιδιοκτησίες. Ο τρόπος με τον οποίο έγινε η καταχώρηση δεν επέτρεψε να διατυπωθεί κάποια ένσταση εκείνο το διάστημα. Ερευνάται πώς και γιατί έγινε και προφανώς θα υπάρξει πολύ γρήγορα προσφυγή. Θα υπάρξει ένσταση από ελληνικής πλευράς και θα αποκατασταθεί».

 

Εσάς σας έπεισε;

Η μαύρη αλήθεια είναι ότι προφανώς, μετά το ηχηρό «όχι» των ΗΠΑ στο ίδιο αίτημα της Τουρκίας, οι εκπρόσωποί μας σε αυτό το «γραφείο σημάτων» θεώρησαν ως δεδομένο ότι θα είναι παρόμοια με την αμερικανική και η ευρωπαϊκή απάντηση και δεν έκαναν καν τον κόπο να ασχοληθούν.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=