Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ :Το «καμπανάκι» λειτούργησε

Τελευταία ενημέρωση: 2012-04-30, 18:38:13
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ :Το «καμπανάκι» λειτούργησε

Στο τέλος θα φτάσουμε να χρωστάμε ευγνωμοσύνη σε εκείνους τους συμπολίτες μας που μας τρόμαξαν, δηλώνοντας στους δημοσκόπους ότι προτίθενται να ψηφίσουν τους νεοναζί, όπερ ελπίζω ότι τελικώς δεν θα το πράξουν. Διότι, εκτός από μας, τρόμαξαν και τα «κόμματα εξουσίας». Και αποφάσισαν να ασχοληθούν σοβαρότερα με το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης. Να το αναγάγουν σε κεντρικό σημείο του πολιτικού σχεδιασμού τους. Ήδη έχουμε τα πρώτα δείγματα γραφής.

Από το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προχωρά σε πρακτικές που αποβλέπουν να καθησυχάσουν τον μέσο πολίτη, εκείνον που βιώνει στην καθημερινότητά του τις συνέπειες μιας Ελλάδας που έχει καταστεί «ξέφραγο αμπέλι». Μιας Ελλάδας που πληρώνει, πολύ περισσότερο από τις άλλες μεσογειακές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, την αθλιότητα του κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ». Που μας απαγορεύει να διευκολύνουμε τους λαθρομετανάστες να πάνε στις βόρειες χώρες που είναι ο πραγματικός προορισμός τους. Και μας καταδικάζει να μεταβληθούμε σε μια απέραντη αποθήκη ψυχών. Είτε πρόκειται για πράγματι διωκόμενους, στις πατρίδες τους, Είτε απλώς για τυχοδιώκτες.

Η Νέα Δημοκρατία, με το πρόγραμμα θεσμικών αλλαγών που παρουσίασε στο Ζάππειο ο Αντώνης Σαμαράς, ανεβάζει σε έναν από τους κεντρικούς στόχους του προγράμματος της την αντιμετώπιση του φαινομένου. Και ορθώς προκρίνει ως έναν από τους βασικούς στόχους την πάταξη του παραεμπορίου, από το οποίο χρηματοδοτούνται οι μαφίες διακίνησης και εκμετάλλευσης των λαθρομεταναστών. Και το οποίο δεν είναι απλώς παραεμπόριο. Αλλά κατά το μέγιστο τμήμα του είναι προκλητικώς απλωμένο λαθρεμπόριο. Εξ αιτίας του οποίου το μεν ελληνικό δημόσιο χάνει τεράστια ποσά από φόρους, οι δε μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, που προσφέρουν εργασία σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας, γονατίζουν λόγω και του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Και μην ακούω εξυπνάδες περί ρατσισμού. Διότι αν Έλληνας πολίτης συλληφθεί να διακινεί εμπορεύματα χωρίς τιμολόγιο και δελτίο αποστολής, θα αντιμετωπίσει σοβαρότατες κατηγορίες, που επισύρουν και τις ανάλογες ποινές. Από πού και έως που είναι «ρατσισμός» να ισχύει το ίδιο και για οποιονδήποτε αλλοδαπό διακινεί εμπορεύματα, οιασδήποτε αξίας, χωρίς νόμιμα παραστατικά αγοράς;

Το καμπανάκι των δημοσκοπήσεων, ευτυχώς, τρόμαξε τα κόμματα εξουσίας. Ε, ας μείνουμε ως εκεί. Και να μη δούμε τους φασίστες στη Βουλή.

  

 www.massavetas.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=