Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Τραγωδίας περαίωσις

Τελευταία ενημέρωση: 2012-04-26, 11:22:12
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Τραγωδίας περαίωσις

 

Eστίν ουν τραγωδία μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας, μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω, χωρίς εκάστω των ειδών εν τοις μορίοις, δρώντων και ου δι’ απαγγελίας, δι’ ελέου και φόβου περαίνουσα την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν.

 

Αν διερωτάστε τι σχέση μπορεί να έχει ο κατά τον Αριστοτέλη ορισμός της τραγωδίας με τις εκλογές της 6ης Μαΐου, θα σας παραπέμψω στις δηλώσεις εκείνων που ούτε λίγο ούτε πολύ εμφανίζουν ως τραγωδία για τον τόπο την προοπτική να μην επιβραβεύσει ο ελληνικός λαός τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης προσφέροντάς τους την δυνατότητα να κυβερνήσουν, αυτοδυνάμως και ανενοχλήτως, την πατρίδα.

Σε όλα τα αριστουργήματα των μεγάλων τραγικών ποιητών μας, ελλοχεύει η θεια δίκη και η Νέμεσις. Με την τιμωρία εκείνων που ασχημονούν, παραβιάζοντας τους τε θείους και ανθρώπινους κανόνες. Εκείνους που ευτελίζουν τις ανθρώπινες αξίες και υποβιβάζουν τον Άνθρωπο. Ε, λοιπόν για τα όσα υφίστανται οι Έλληνες της ανεργίας, της κακομοιριάς, της εθνικής ταπείνωσης, του υποβιβασμού τους από το επίπεδο των πολιτών χώρας ελεύθερης και ισότιμης στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο επίπεδο των υπερχρεωμένων που υποθηκεύεται ακόμη και η ελευθερία, η κυριαρχία και η αξιοπρέπεια τους, καθιστάμενοι είλωτες των ευρωπαϊκών και άλλων τραπεζών και επενδυτικών κεφαλαίων, υπάρχουν ένοχοι. Και επομένως είναι υγιής αντίδραση η απόδοση των ευθυνών, η τιμωρία, η κάθαρση.

Είναι εθνικώς αναγκαία η των τοιούτων παθημάτων κάθαρσις. Ώστε ο φόβος να διδάξει τους πολιτευόμενους. Να αποτρέψει τους μελλοντικούς εξουσιαστές, ώστε να αποφύγουν την επανάληψη προσθήκης τοιούτων παθημάτων επί των πολιτών. Να τους φρονηματίσει, να τους συνετίσει.

Τι περιμένουν δηλαδή, όσοι είναι διαχρονικώς συνυπεύθυνοι για την κατάντια της πατρίδας μας, για το ότι ξαναγυρίσαμε στο επίπεδο, αλλά και την ψυχολογία της «Ψωροκώσταινας», στην Ελλάδα που στέλνει και πάλι τα παιδιά της μετανάστες, σε αναζήτηση επιβίωσης; Να του πούμε και «εύγε»; Να τους εμπιστευθούμε εκ νέου με κλειστά μάτια; Να παραιτηθούμε από το δικαίωμα της τιμωρίας με την ψήφο μας;

Είτε αρέσει στη Λαγκάρντ η την Μέρκελ, είτε όχι, ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να ψηφίσει για τον εξοστρακισμό κάποιων προσώπων, κάποιων φορέων εξουσίας, από το πολιτικό προσκήνιο. Ώστε να ξεκινήσει μια νέα μεταπολίτευση.   

 www.massavetas.gr

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=