Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Εκλογές με ηθική… tefal

γ-π-μασσαβετασ-εκλογές-με-ηθική-tefal-314456

Ποιος ξέρει τι ακόμη θα δουν τα μάτια μας ως την ημέρα των εκλογών.

Στη Νέα Δημοκρατία επαναφέρουν στο προσκήνιο τον Γιώργο Συμπιλίδη, τον άνθρωπο που ανέτρεψε την κυβέρνηση της… Νέας Δημοκρατίας, κυβέρνηση του 48% υπό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, για να μην ιδιωτικοποιηθεί ένα μικρό ποσοστό του ΟΤΕ, επειδή αυτό δεν το ήθελε ο «εθνικός προμηθευτής» και μόνιμος συνεταίρος της «Siemens» Σωκράτης Κόκκαλης. Αντιδρά βεβαίως η θυγατέρα του τότε πρωθυπουργού, η Ντόρα Μπακογιάννη, που τώρα έχει δικό της κόμμα. Αλλά το κάνει… γαργάρα ο γιος του τότε πρωθυπουργού Κυριάκος Μητσοτάκης που δέχεται να είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Συμπιλίδη. Διότι προφανώς προκρίνει ότι το ύψιστο συμφέρον του τόπου είναι να μη χάσει την δική του έδρα.

Στο ΠΑΣΟΚ κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτε με την σύλληψη του Άκη, ή σαν να είναι ο μοναδικός επίορκος που πρόδωσε τα όνειρα και τους αγώνες όσων πίστεψαν στο κίνημα της «Αλλαγής». Ο κ. Πάγκαλος δηλώνει τηλεοπτικώς ότι… δεν υπήρξε οπαδός του Άκη. Και ο κ. Βενιζέλος προωθεί την επίσημη γραμμή ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει αποβάλει από το σώμα του τον κ. Τσοχατζόπουλο». Αλλά η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα. Και η πλήρης αλήθεια είναι ότι τον Άκη δεν τον απέβαλε η ηγεσία του κόμματος, η οποία τον είχε περιλάβει στους υποψηφίους στις προτελευταίες εκλογές, αλλά οι πολίτες της Θεσσαλονίκης που τον «έθαψαν» με την ψήφο τους.

Βουλευτές που έκαναν για λίγο τους «ήρωες» καταψηφίζοντας το νέο μνημόνιο, τελικώς ευτελίζονται με δηλώσεις μετανοίας για να μη μείνουν εκτός ψηφοδελτίων. Και θα περιφέρονται τις εκλογικές τους περιφέρεις χωρίς να ντρέπονται να κοιτάξουν στα μάτια τους πολίτες.

Ο πρωτομάστορας της κωλοτούμπας Γιώργος Καρατζαφέρης, υπό το άγχος της πολιτικής επιβίωσης, κοντεύει να κάνει το κόμμα του τσίρκο. Και ο εκ της αριστεράς πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ ελαυνόμενος φίλος μου Γιάννης Δημαράς σταθμεύει το «Άρμα» του στον όρχο του φανατικού αντιαριστερού Πάνου Καμένου. Ενώ η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη εξελίσσεται σε ένα αστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Αλλά χωρίς να έχει το θάρρος να το πει.

Η αποτυχία όλων, γαλάζιων και πράσινων, να αντιμετωπίσουν σοβαρά το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, οδηγεί… θριαμβευτικά τη φασίζουσα ακροδεξιά, προς το κοινοβούλιο.

Σώσον Κύριε τον λαόν σου…

www.massavetas.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου