Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Τον Ιούνιο κλαίνε

Τελευταία ενημέρωση: 2012-04-19, 10:18:04
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Τον Ιούνιο κλαίνε

Υπάρχουν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι θα κλάψουν μεσούσης της προεκλογικής περιόδου καθώς από την άλλη εβδομάδα τίθενται σε ισχύ οι νέες περικοπές σε κύριες συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ και σε όλες τις επικουρικές.

Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά επέμβαση με «ψαλίδισμα» των συντάξεων, από τότε που άρχισαν να μας… σώζουν με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις. Με αποτέλεσμα κάποιοι συμπολίτες μας να έχουν χάσει, αθροιστικώς -με την περικοπή των δώρων Πάσχα, διακοπών και Χριστουγέννων- πέντε από τις δεκατέσσερις συντάξεις που έπαιρναν ετησίως.

Για τους πολλούς όμως το μεγάλο δράμα θα αρχίσει μετά τις εκλογές. Όταν θα τεθεί σε ισχύ το πακέτο νέων μέτρων που αξιώνει η τριμερής των δανειστών μας. Και η εφαρμογή του οποίου θα συνοδευτεί από ένα κύμα εισπρακτικής αγριότητας για την οποία κάνουν το κορόιδο τα δύο κόμματα που σήμερα συγκυβερνούν.

Μετά τις εκλογές θα αρχίσει η μεγάλη επιδρομή με κατασχέσεις μισθών και συντάξεων για όσους χρωστανε ακόμη και μικροποσά, άνω των 300 ευρώ, στην Εφορία, σε ασφαλιστικούς οργανισμούς αλλά και στις τράπεζες, είτε για στεγαστικά ή άλλα δάνεια, είτε από υπερχρέωση πιστωτικών καρτών.

Μετά τις εκλογές θα εφαρμοσθεί η αγριότητα της κατάσχεσης σπιτιών, χωρίς να εξαιρείται η πρώτη κατοικία. Διότι μπορεί τα κόμματα να υπόσχονται την εξαίρεσή της, αλλά η τρόικα αξιώνει να μην υπάρξει καμία εξαίρεση. Και τα κόμματα απλώς διεκπεραιώνουν τις εντολές των δανειστών. Οπότε οι προεκλογικές υποσχέσεις τους θα αποδειχθούν χωρίς το παραμικρό αντίκρισμα.

Μετά τις εκλογές θα ξαμοληθούν τα μαντρόσκυλα των εισπρακτικών εταιριών τις οποίες προσλαμβάνουν τόσο το δημόσιο και οι τράπεζες για να κάνουν την ζωή αβίωτη σε όσους αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Και τότε να δείτε που θα φτάσουν οι αυτοκτονίες. Με κίνδυνο, καθώς κάποιοι πολίτες θα «τρελαίνονται» από την πίεση και τους εκβιασμούς, να δούμε ακόμη και δολοφονίες.

«Ο Μάιος -των εκλογών- μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ, να τον προϋπαντήσουμε». Αλλά όχι στην εξοχή. Στην κάλπη. Και αν δεν στείλουμε, προς πάσα κατεύθυνση, τα σωστά μηνύματα, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

 www.massavetas.gr

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
7
=