Δεν αντέχουμε άλλο τέτοιο… «κομφούζιο» 

δεν-αντέχουμε-άλλο-τέτοιο-κομφού-851206

Εχουμε αρκετά πραγματικά προβλήματα οι πολίτες ετούτου του τόπου. Οχι μόνον από την πανδημία, η οποία καθορίζει, για τρίτη πια χρονιά, την ποιότητα της ζωής μας, την ίδια την επιβίωσή μας, αλλά και από μια παράλληλη ….επιδημία ανατιμήσεων σε όλα τα βασικά αγαθά και τις υπηρεσίες, τόσον ώστε ο βίος μας, για όλους τους «μη έχοντες», τους μεροκαματιάρηδες, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους υποαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες, να καθίσταται όλο και περισσότερο δυσβάστακτος, προβληματικός. Οπότε έχουμε απόλυτη ανάγκη από μια κυβέρνηση, που, αν μη τι άλλο, να αποδεικνύει ότι πορεύεται στη βάση ενός σχεδίου, ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Πείτε μου τώρα εσείς, κ. πρόεδρε, αν αυτά, που παρακολουθούμε να γίνονται και ιδίως να λέγονται από τους υπουργούς σας, μπορούν πράγματι να εμπεδώσουν ένα αίσθημα σιγουριάς, ότι αυτοί που μας κυβερνούν ξέρουν τι κάνουν και τι λένε.

*** Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης βγαίνει στο «γυαλί» δηλώνοντας ότι θα μπορούσαν να καταργηθούν άμεσα ορισμένα από τα μέτρα, που εφαρμόστηκαν στις γιορτές στην εστίαση, όπως η απαγόρευση της μουσικής. Ακολουθεί ένα «άδειασμα» του υπουργού τόσο από το Μαξίμου, μέσω διαρροών, όσο και διά του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου. Τελικώς ανακοινώνεται η παράταση των μέτρων.

*** Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, τελείως αναρμόδιος περί του θέματος, εκφράζει δημοσίως την άποψη ότι θα μπορούσε να δοθεί παράταση και να μην ισχύει από τις 16 Ιανουαρίου η επιβολή του προστίμου για τους πολίτες άνω των 60 ετών, που παραμένουν ανεμβολίαστοι, ενώ αφήνει και παράθυρο για καθυστέρηση στην επαναλειτουργία των σχολείων. Σε αντίθεση με τη γραμμή, που ακολουθούν οι συναρμόδιοι υπουργοί Υγείας και Παιδείας.

*** Ο, λαλίστερος πάντων, υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ ως μέτρο για συγκράτηση των ανατιμήσεων(!!!), προφανώς διότι ο ίδιος δεν είχε κάποια αποδοτικότερη έμπνευση, για να αναγκαστεί να μαζεύει τα αμάζευτα, όταν τον διέψευσαν τόσον ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οχι άλλο τέτοιο κομφούζιο. Μάθετε, επιτέλους, στους συνεργάτες σας την αξία του διδαχθέντος από τον Ηράκλειτο: «Μη λάλει προς ηδονήν». Μη μιλάτε μόνο για την ευχαρίστηση να ακούτε τη φωνή σας να αναπαράγεται από τα μέσα ενημέρωσης.

giorgismassavetas@gmail.com


#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου